Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Andy Glandbergers stora mun

Den 10 februari utlovade jag 1000 kr till Ulf Ekmans egen apologet David Nyström i det fall han kunde bevisa ”vissa bloggare fört fram påståendet att Livets Ord (LO) är på väg mot en organisatorisk enhet med Rom”.  I min ringa mening har vi först och främst talat om ett underordnande på det andliga planet (alla Livets Ordare vet vad detta betyder).

Jag var så säker på min sak att jag mot god kristen sed slog vad om 1000 kr att så inte var fallet.  Men, till min fasa ser jag att Andy inte drar sig för att trappa upp debatten.  Man behöver mycket tid för att ta sig igenom Andys långa blogg predikningar.  Jag brukar reta Andy med att han är mest pingstvän av oss alla m.t.p. hans långa inlägg.    

Andy Glandbergers stora mun 😉

När jag nu försöker läsa i kapp lite av allt jag missat under den mest intensiva perioden i mitt företags histora satte jag givetvis kaffet i halsen när jag läser följande från Andys blogg:

När vi har talat om organisatorisk enhet verkar det som en del inom Livets Ord har ett behov att förlöjliga just detta genom att hänvisa till att “samtal med katoliker, skaka hand” med dem osv inte bör anses som ett tecken på annat än att syskon möts. Om det vore så enkelt håller jag givetvis med, men är det så enkelt som både Ekman och andra vill att vi ska tro?

Det verkar vara mer som pågår ute i den vida världen som tillsäger att en del frågor behöver resas och besvaras, inte bara skämtas bort med löjliga förklaringar och rubriker. Här under lägger jag ut en kort notis från en internetsida som beskriver något av det Ulf företagit sig i Rom och som jag tror fler än mig tycker är av intresse. Jag önskar i det nuvarande läget inte kommentera och spekulera i detta utan låter texten tala för sig. I kommentarerna är det möjligt att jag kommer med några funderingar. En sak är säker i alla fall. Ulf Ekman räknas som en så pass viktig kyrkoledare att Vatikanen tycker det är värt att samarbeta med honom

Vad säger man om detta? Nu skrev ju Andy denna bloggpoost EFTER David Nyström skrev sin.  Räknas det?

I så fall är David Nystöm 1000 kr rikare.   För att få ett avslut på frågan om jag är skyldig David en tusenlapp ställer jag frågan till våra läsare.  Om en majoritet (över 50%) anser att vi drivit frågan om organisatorisk enhet ber jag David om ett clearingnr och kontonr på daniel.forslund (SNABEL-A)clubtele.se

Over and out

MyTwoCents

 

[poll id=”2″]

=>
20

Ämne: Nya Ekumeniken

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?