Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Gud … förbarma dig över vårt land

Jag ser att Stefan Swärd får påhopp av rektorn på Örebros teologiska högskola, Pekka Mellergård. Detta på grund av Swärds kritiska hållning till att man som kristen skall fira Ramadan. Pekka Mellergård har enligt min mening en helt sanslös hållning med tanke på sitt uppdrag. Det saknas verkligen inte samfund med liberal hållning. Varför skall han vara EFK:are om han tycker som han gör?

stefan swär
Stefan Swärd får påhopp när han är kritisk till att kristna firar Ramadan.

Anledningen till att människor som Pekka Mellergård stannar kvar i ett samfund som EFK kan inte vara någon annan än att de har en position där. Hans åsikter hör ju mer hemma i andra sammanhang, men om han skulle flytta sig dit han hörde hemma, hade han inte längre någon position. Detta gäller inte endast Pekka Mellergård. Det är ett fenomen inom i stort sett varje radikal företeelse.

Kanske Stefan Swärd inte är bekänt av några kramar från Aletheia i denna fight, som utspeklar sig på hans blogg. Men jag vill ändå lyfta fram en kommentar, från signaturen Johanna, som jag tycker uttrycker mycket av det som jag är övertygad om att alla gudfruktiga människor känner:

Men snälla nån … vart är vi på väg i frikyrkan i Sverige. Jag blir mörkrädd. Studerar teologi och drömmer om att få tjäna Gud men när man läser såna här inlägg från Pekka så funderar man ju på ifall det är värt det. Ska man inte som ledare få dela sina åsikter på en blogg? Får man inte anse att det är religionssynkretism när en kristen ledare ska fira ramadan? Detta är ju pinsamt. Vakna upp Pekka! Stefan, du kommer få ta mycket smällar därför att du står upp för sanningen. Men lyssna in Gud, lyssna inte så mycket på människor, var frimodig att fortsätta, vi är många, inklusive jag, som vill tjäna Gud som ledare, som ser dig som en förebild i en väldigt märklig tid där man knappt kan yttra en biblisk sanning utan att någon ska trycka ner en. Nej gott folk, slappna av lite, låt oss ge varandra lite mer frihet att vara frimodiga och uttrycka våra åsikter. Det är inte så farligt. Stefan, jag tycker du är skarp, som ett Swärd. Var frimodig! Du kanske kommer bli ensam men det blir alla som står upp för Bibeln i tider av kompromiss. Gud välsigne er alla, och Gud … förbarma dig över vårt land.

/Haggaj

Länkar:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=175666

http://www.stefansward.se/2009/08/20/en-kvall-med-huvudvark/

http://www.stefansward.se/2009/08/19/kan-en-kristen-halla-ramadan-kommentar-brian-mclaren/

Missa inte heller Kolportörens (pasror i EKK) debatt med Mikael Karlendal (pastor i Pingst):
http://www.kolportoren.com/2009/08/vad-ar-det-anstotliga-i-evangeliet.html
 

=>
20

Ämne: Villoläror

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?