Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Påven är profetisk

Jag måste lyfta hatten och böja mig för att Påven är oerhört profetisk…

I sin encyklika Caritas in Veritate kallar han på världen att ena sig under en ny politisk och ekonomisk världsordning.

caritas-in-veritate1

Påven kallar på en Ny Världsordning som skall styra världen….

Påven skev för ett tag sen, i somras för att vara exakt,  en skrift, en encyklika, under namnet: Caritas in Veritate. Jag tror de brukar göra detta med jämna mellanrum, om jag inte missförstått det hela. Detta är nuvarande Påvens tredje.

pope-benedict-xvi

Och om jag inte misstagit mig så är detta även en rätt stor sak, både i den bemärkelsen att den innehåller typ 30 000 ord och att det är just Påven som skrivit något för publicering.

Anmärkningsvärt för mig är att Påven, som den religiöse ledaren han är, ger sig in i världspolitiken. Han gör det inte heller med tips och frågor, utan med självförtroende och bestämdhet.

Och under paragraf 67, fick jag det förklarat för mig att han går rakt på sak. Jag kollade upp det och, oh my!!!
Han är inte blyg denne man.

POPE-ENCYCLICAL

Han kallar på en ekonomisk och politisk ny världsordning. Han vill att FN skall få starkare tänder. Och med tanke på vem  som är undertecknare… har jag svårt att se hur man över huvud taget kan lämna den religiösa aspekten utanför detta. Agerar inte Påven, i sina efterföljares ögon, som ställföreträdare åt Gud???

Hans ord fick mig direkt att tänka på Uppenbarelseboken.
Förbereder han verkligen för den kommande ordningen Gud varnar oss för?
Jag tänker särskilt kapitel 18 där Johannes citerar Herrens ord: Kom ut ur henne mitt folk, så ni inte deltar i hennes synder….

Så här skriver han nu då, Påven:

In the face of the unrelenting growth of global interdependence, there is a strongly felt need, even in the midst of a global recession, for a reform of the United Nations Organization, and likewise of economic institutions and international finance, so that the concept of the family of nations can acquire real teeth.

One also senses the urgent need to find innovative ways of implementing the principle of the responsibility to protect and of giving poorer nations an effective voice in shared decision-making. This seems necessary in order to arrive at a political, juridical and economic order which can increase and give direction to international cooperation for the development of all peoples in solidarity. To manage the global economy; to revive economies hit by the crisis; to avoid any deterioration of the present crisis and the greater imbalances that would result; to bring about integral and timely disarmament, food security and peace; to guarantee the protection of the environment and to regulate migration: for all this, there is urgent need of a true world political authority.

Furthermore, such an authority would need to be universally recognized and to be vested with the effective power to ensure security for all, regard for justice, and respect for rights. Obviously it would have to have the authority to ensure compliance with its decisions from all parties, and also with the coordinated measures adopted in various international forums. Without this, despite the great progress accomplished in various sectors, international law would risk being conditioned by the balance of power among the strongest nations. The integral development of peoples and international cooperation require the establishment of a greater degree of international ordering, marked by subsidiarity, for the management of globalization.

Man må till andras favör kalla mig konspiratör… feel free… men att som religiös ledare tala om en ny världsordning utspätt med ord och fraser om sanning… fred… mat åt alla… etc luktar illa förförande gott…

3447786819

Man må även anse att det finns olika värderingar i definitionen av en ”universellt erkänd auktoritet” som skall styra världen. Att det rent utav skall förstås i katolska glasögon… May it be…???

I deras strävan att ena, inte bara den protestantiska kyrkan under sig igen, utan även de andra religionerna, så frågar jag mig om inte Vatikanen tagit på sig en allt för stor hatt nu. Man föreslår inte, man frågar inte… utan tycker att vi skall ha en ny politisk och ekonomisk världsordning mitt i alltihop….

-Fredrik

OBS! Jag skriver ingenstans att jag tror att Påven är antikrist! Så lämna sådana kommentarer till någon annan, som skriver det någon annan stans. Tack 🙂

=>
20

Ämne: Ändens tid, Nya Ekumeniken

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?