Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Jonathan Ekman och Vatikanen

Samtidigt som vi ser en tragisk utveckling med samkönade äktenskap i Svenska kyrkan, så bör vi vara vaksamma på vart utvecklingen går i motståndslägren. Jonathan Ekman, vd för Stiftelsen Livets Ord, föreslår på sin blogg att en möjlighet för de bibeltroende i Svenska kyrkan är det som i veckan hände i England. Där skapade Vatikanen en inomkyrklig struktur för att ta emot dem.

Det mest intressanta med Livets Ords vd:s förslag är att han i en kommentar till sitt egen bloggpost likställer frikyrkans problem med Svenska kyrkans. I frikyrkans fall verkar Ulf Ekmans son mest orolig för att det inte finns en enhetlig ledare. Han skriver:  ”Dessutom tror jag att utvecklingen i frikyrkan kommer gå ännu snabbare då man i de flesta frikyrkor inte har en klar ledningsstruktur. Om det inte finns en ledare som kan vara fri att styra sin församling med sin stav så kommer snart fåren springa åt skilda håll.”

Dessutom hänvisar han till Kyrkans tradition och naturligtvis stavar då Jonathan Ekman Kyrkan med stort K: ”Om vi som kristna inte ser tillbaka på vad Kyrkan lärt genom historien så finns det en oerhört stor risk att vi medvetet och omedvetet influeras av tidens anda.”

Slutsats: Svenska kyrkans bibeltroende borde få möjlighet till en inomkyrklig struktur i Vatikanen. Frikyrkan kommer att få ännu större problem och de bibeltroende i de liberala församlingarna borde väl därmed beredas samma möjligheter.

Frågan man då bör ställa sig är denna: Anser då Jonathan Ekman och hans familj att de enda bibeltroende som inte skall inordnas under Vatikanen är de själva och kanske Peter Halldorf och Sten-Gunnar Hedin? Frågan är fullt berättigad efter Livets Ords vd:s resonemang på sin blogg. Och även om frågan är berättigad, så kan ju var och en som läser den se hur absurt allt ter sig.

/Haggaj

Länktips:
http://dantesnyheter.kristkonung.se/#post942
http://avemarisstella.blogspot.com/2009/10/sjumilasteg-for-ekumeniken-i-sikte.html

=>
20

Ämne: Nya Ekumeniken

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?