Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Livets Ords pastorer leker med främmande eld

Pastor Brady Boyle, New Life Church undervisar om onda andar.

Har precis gjort en liten rundtur i den kristna blogg och tidningsvärlden och hittar två intressanta nyheter som på sätt och vis hör ihop.  Dagen.se berättar om Pastor Brady Boyd, Ted Haggards efterträdare i New Life Church, som undervisade om onda andar i söndags. Det är något som inte är vanligt i USA:s så kallade megakyrkor.  Han säger bl.a.  

”Problemet med många troende är dock att de kan vara bedragna eller påverkade av onda andar utan att förstå det, menade han. Människor leds bort från sanningen lite i taget och undrar sedan ”hur hamnade jag här?”

– Fienden är bra på sådana trix, sade han.

– Du kan bli lurad, men det behöver du inte bli, menade han vidare.

Församlingen skulle behöva komma till en större förståelse av urskiljning, menade han. Varje frestelse börjar med en tanke. Och det viktigaste vapnet för en kristen i mötet med demoner är omvändelse från dessa tankar………..

…….- Det borde vara omöjligt för oss kristna att bli lurade, sade han.

Några varningstecken när en församling blir påverkad av onda andliga krafter är till exempel när fokus hamnar på en människa istället för den helige Ande, menade Boyd. Även om passion kan komma från Gud, så betyder inte passion alltid att Gud är verksam. Och inte ens personer som talar om Jesus sätter alltid Jesus i centrum av sina liv.

Gåvan att urskilja andar innebär även en vakenhet för när den helige Ande är i verksamhet, menade Boyd. Det är en andlig gåva som Boyd sade sig vilja ha mer av, inte av fascination över det onda utan av fascination över Gud och den helige Ande.

På söndag fortsätter predikoserien med undervisning om tungotal. ”Helt fritt från mysticism”, lovade Boyd sina åhörare.”

Strax innan jag tog del av Pastor Boyds intressanta tankegångar läste jag Metodistpastor Bendt Isakssons nödrop i 500-salen:

Metodistpastor Berndt Isaksson
mars 9th, 2010 at 11:21 e m

Man tror knappt sina ögon när man läser detta:

22-25/3
Retreat för Livets Ords pastorer.
Retreatledare är pastor Per Mases, Berget
Måndag kl 18 till torsdag kl 10.

Denne Per Mases zen-mediterar varje dag sedan 30 år tillbaka.

Här kan ni läsa om vad typ av program man erbjuder i detta center kallat Stiftelsen Berget. man tror knappt sina ögon:

http://www.berget.se/program_med.php

samt

http://www.berget.se/program_david.php

Precis så är det. Man tror inte sina ögon.  Jag kommer inte ifrån att dessa två nyheter på något vis hör ihop.  Kolla gärna länkarna till Bergets programblad så får ni en bättre bild av vad man sysslar med där. Här följer några exempel;

25-30 MARS
SESSHIN- Dagar med intensiv meditation

TORSDAG KL 18 TILL TISDAG KL 14.
Sesshin, fyra dygn, är en utomordentlig form för att fördjupa sin
meditation och sin självkännedom. Den kräver en tids
regelbunden erfarenhet av meditation.
Dagordningen består av:

  • 7 tim meditation (za-zen)
  • meditativ gång

eller kanske

4-7 MARS
IGNATIUS AV LOYOLA OCH HANS ANDLIGA ÖVNINGAR

TORSDAG KL 18 TILL SÖNDAG KL 14
Ignatius, som föddes för omkring 500 år sedan, är en av portalgestalterna i den moderna tidens början och en förnyare av den kristna spiritualiteten. Genom sin andliga erfarenhet och sin lidelsefulla och samtidigt nyktra livsinställning blev han en vägvisare för många. Hans Andliga övningar tog långsamt gestalt som en frukt av hans egen dramatiska personliga utveckling. Dessa Andliga övningar som skall hjälpa människan att finna Guds vilja i det egna konkreta livet har i den nyare tiden fått en allt större betydelse som en motvikt mot vissa meditationsformer, som inte tar Guds konkreta möte med och Guds kallelse av den enskilda människan på allvar. Naturligtvis kan ett sådant veckoslut endast ge en viss överblick över Ignatius´ Andliga övningar och tjäna som en kort introduktion i det ignatianska sättet att meditera…..

Jag anser att Livets Ords pastorer leker med elden när man underordnar sig personer som Per Mases. För några år sedan hade det varit fullständigt otänkbart att ens i studiesyfte besöka stiftelsen.  Som det ser ut nu skulle det vara bättre om LO’s pastorer skickades till Ted Haggards gamla församling och deltog i undervisningen där. 

Ulf Ekman leker med elden när han flörtar med dessa mörkrets tempel.  Framtiden kommer att visa vilken frukt det bär med sig för församlingen Livets Ord, Trosrörelsen och dess sympatisörer runt om i landet. Som Pastor Brady Boyd så kristallklart säger;  ”Problemet med många troende är dock att de kan vara bedragna eller påverkade av onda andar utan att förstå det, menade han. Människor leds bort från sanningen lite i taget och undrar sedan ”hur hamnade jag här?” – Fienden är bra på sådana trix…..”

Med sorg

/Daniel 

Länktips:  Roger Larsson    HÅLL ELDEN BRINNANDE, Predikan på Livets Ord

 

=>
20

Ämne: Ändens tid, Ledarskap

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?