Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Ulf Ekman: ”Socialismen är en andemakt”

Om socialismen var en andemakt, är den nu utdriven ur Sverige?

Inför valet 1992 uttalade Ulf Ekman dessa bevingade ord:

Socialism är inte en ideologi. Det är en andemakt. Jag ska ta det igen. Det är inte en ideologi, det är en andemakt! Det är en Gudlös, ateistisk, stolt, dominant andemakt och dess inflytande måste brytas i andevärlden.

Andemakt eller ej;  Svenska folket har nu med råge brutit med sitt kommunist-socialistiska arv och Palme måste vända sig i graven.  Socialdemokraterna har gjort sitt sämsta val sedan 1914 och Fredrik Reinfeldt har skrivit historia genom att lyckas med den i mångas ögon omöjliga konsten att få ett förnyat förtroende av svenska folket att fortsätta leda Sverige.  Samtidigt har hela det politiska etablissemanget misslyckats med sin strategi att stänga ute SD från riksdagen och samtliga partier har tillsammans med journalistkåren hjälpt till att ge SD sina valframgångar genom att inte våga ta en öppen debatt utan istället försökt köra med klassiska härskartekniker.  

Under valnatten skylde blocken på varandra för att SD fått den vågmästarroll de så gärna ville ha.  Men faktum är att samtliga partier har varit till stor hjälp att sätta SD på kartan.  Vänsterblocket genom att ha suttit vid makten när Sverige släppte alla tömmar för invandringspolitiken och Alliansen genom att inte våga öppet korrigera den i tid.   Ovanpå detta har både M-regeringen och S-regeringen helt missat att ta hand om de äldre i vårt land vilket säkerligen gett SD många röster.  Krydda sedan detta med att alla partier senaste åren slagits om mittfältet lämnade man högerflanken öppen för SD.

Så här dagen efter tycker jag Sverige fått den regering vi förtjänar och även om jag inte tillhör dem som med min röst hjälpte SD in i riksdagen är klart att man njöt lite grann, innerst inne, när man såg partiledarnas smärtsamma ansiktsuttryck från vänster till höger bland de etablerade partierna efter valresultatet.

Högmod går före fall

Ordspråksbokens ofta citerade rader om att högmod går före fall gäller alla partier oavsätt färg och ideologi.  Denna bibliska princip verkar inte ta hänsyn till huruvida vi tror på den eller ej. Guds eviga ord gäller ändå.  Nu tvingas sittande regering med all sin kraft att ”ödmjuka sig” under mitt favoritparti i vänsterblocket – Miljöpartiet.   Jag tror det skulle kunna bli riktigt bra med en Alliansregering + direkt eller indirekt stöd från Mp som redan gång på gång visat att de har kraft, styrka och mod att rösta efter hjärta och inte ideologi i viktiga frågor såsom friskole- och företagarfrågor.  Min nya hemstad, Västerås, är ett bra exempel på att Alliansen tillsammans med Mp kan styra på ett sunt sätt även om just det samarbetet sprack en tid innan valet.

Han håller hela världen i Sin hand

Den enkla barnkören tror jag håller även inom Svensk politik.  Vi är många som bett Guds vilja över valet 2010 och jag litar  på att Gud hör bön.  Kanske är jag obotligt ”religiös” eller i vissa avseenden ”överandlig” men jag tycker de närmsta veckorna ska bli lika intressanta som själva valet 2010 och att allt kommer att samverka till det bästa.  Det är hög tid att blockpolitiken raseras och oavsett vad du och jag tycker om SD kommer svensk politik bli mer intresant att följa de kommande fyra åren.

 

Over and out

MyTwoCents

Relaterade inlägg i media (lånad från Erevna.nu):
SD blir vågmästare i riksdagen och statsminister Fredrik Reinfeldt säger att alliansen fortsätter att regera och vill samarbeta med Miljöpartiet.

Skadeglädje i omvärlden över SD-framgångarna

”Vi kommer inte att samarbeta med SD”

Wetterstrand: Helt uteslutet att vi blir stödparti åt M

Socialdemokraterna tappar stort

Detta vill Sverigedemokraterna

Statsvetare: Rödgröna samarbetet är över

En epok är till ända

Wetterstrand: Jag blir förbannad

Valet är över – nu väntar kaos

Sverigedemokraterna större än KD och V

Unga, män och arbetslösa lyfte SD in i riksdagen

Statsvetare: MP får nyckelroll

Ohly vägrade gå in i samma rum som Åkesson

Rösta nej till hatet

Reinfeldt: Jag hoppas på Miljöpartiet

Jimmie Åkesson: Vi kommer påverka politiken

Ett val utan vinnare – håll ihop de rödgröna

Glädje och sorg

 

=>
20

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?