Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Ljunggren svarar på kritiken via Andy på Aletheia.se

Tidningen Dagen hittils ointresserad av att låta Evangelist Peter Ljunggren svara på den negativa artikeln av Kerstin Doyle

I min kontakt med Evangelist Peter Ljunggren har det kommit fram att tidningen Dagen inte visat intresse för Evangelist Peter Ljunggrens svar på de ganska hårt vinklade raderna tidigare i månaden.  Jag har därför bett Peter om lov att publicera det svar han först skickade till tidningen Dagens redaktion, men som han inte fått någon som helst reaktion på.       – Andy 

(Läs gärna min intervju med Peter: http://aletheia.se/2010/10/13/evangelist-peter-ljunggren-denna-feghet-ar-farlig/ )

 

Peter Ljunggren svarar:

Dagens senaste artikel, “Peter Ljunggren på insamlingsresa”, visar tidningens fortsatta förakt för sanningen och underskriven. Jag ger intervjuer till profana och kristna tidningar ofta. Den enda tidning jag vägrar tala med är Dagen, eftersom det hitintills endast handlat om en smutskastnings-kampanj. Dagen har tidigare drivit förtal emot mig. När material presenterades till chefredaktör Daniel Grahn för fem år sedan, material som motbevisade vad tidningen hade skrivit om mig och ETAL i ett 10-tal artiklar, trycktes det inte, trots att jag fått löfte ifrån Grahn att så skulle ske. Detta handlar alltså om medvetet borthållande av sanningen. Jag är fortfarande öppen för skrivna frågor på villkoret att de svar jag ger kommer med i artikeln.   

Några ord om den senaste artikeln. Jag tror många läsare märker hur den andas hån…  ETALs mötesprogram inkluderade sex städer, i tre hyrde vi lokal och i tre gjorde vi gemensam satsning med församlingen där mötet hölls. Detta borde Dagen veta eftersom tidningen ringde till församlingarna och ställde vad en pastor kallade “konstiga frågor för att få igång ett drev”. Om jag är en “affärsman” på insamlingsresa” är jag verkligen en osmart affärsman, eftersom man aldrig på en sådan resa täcker alla omkostnader. Vårt syfte är människors frälsning och ett 80-tal personer fick ta emot den bok vi ger till dem som vill bli frälsta eller komma tillbaka till Gud.

Naturligtvis tar tidningen än en gång upp min otrohet för nio år sedan. Detta tycks vara Dagens älsklingsämne när det gäller mig. Jag påminner läsarna att jag för ett antal år sedan skrev till mer än 11 000 kristna i Sverige och berättade om min otrohet och bad om förlåtelse. Det är kanske unikt i svensk kristen historia att en predikant har gjort så. För Dagen tar detta ämne aldrig slut.

En sak har journalisten rätt i, det var 150 personer på mötet i församlingen Arken. Fast hon glömde räkna alla de andra sitt-partiena, de 150 mötesbesökarna satt nog i samma parti som journalisten. Alla kyrkor vi besökte var helt fullsatta, utom Arken och Jönköping där vi kunde fått in ett tjugotal till. På ett par plaster räckte inte kyrkan till, man fick öppna kafeterian som också blev full. Det är bara att ringa och fråga de platser vi besökte. Men vill man nedvärdera och förringa så kan man alltså det, allt i den kristna dags-tidningens namn.

Mitt intryck baserat på samtal med så kallade ateister och agnostiker i Sverige är att svensken är vidöppen för budskapet om Jesus, om korset och uppståndelsen. Tänk om “kristna journalister” kunde bli lika intresserade för evangelium som “icke-troende”. 

–Peter Ljunggren

____________________________________________________________________________________________

Om Peter Ljunggren i Dagen sista året

=>
20

Ämne: Mediekritik

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?