Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Ulf Ekman kom ur garderoben under samtal i Rom

Katolsk madonna i trädgården.   Hus fyllt med ikoner.   Oskyldig konst eller främmande eld på Herrens altare?  Meningarna går isär.  Livets Ords ledarskap kommer med största säkerhet fortsätta skämta bort frågan eller håna alla som ifrågasätter deras nya fascination med romersk katolicism och MariakultenFör många av oss är det inget skämt och det handlar ej heller om att vilja skada fru Ekman eller hennes församling.

Ur Birgitta Ekmans svar:

”Ja, visst har jag satt denna rostiga lilla trädgårdsdekoration av Maria i min rabatt. De är för övrigt ”inne” nu och går att hitta i många hem- och trädgårdsbutiker…….Att vi skulle ha satt dit den lilla statyn som ”beskydd” över vårt hem är verkligen en komisk och bisarr gissning.”

Familjen Ekman väljer att tona ner symbolvärdet i sina handlingar, men att madonnans uppgift inte skulle vara att bekydda är långt ifrån komiskt och bisarrt utan ett historiskt faktum vare sig fru Ekman bejakar detta eller ej.  Låt oss hoppas att det ligger en aningslöshet och okunskap bakom Birgittas uttalande.  Om du Birgitta vågar dig tillbaka till Aletheia föreslår jag att du läser på lite kring just din ”rostiga lilla trädgårdsdekorations” ursprung:  http://www.stmaryolg.org/patron.html

Som själva länken avslöjar (patron=beskyddare) så är just den version av Maria som stått modell för din trädgårdsdekorations främsta uppgift;  att beskydda.  Utöver detta skall hon vara en medlare och mycket annat.

”Ja-sägarna” du och din man omgivit er med i både församlingsledningen och församlingen kanske vill köpa dina billiga undanflykter, men jag gör det inte.   Tidigare idag kom ett nytt e-posttips med en intressant återgiving av ett samtal Ulf haft i Rom.  Här kommer säkert nya undanflykter, hån och skämt men den som har öra han höre vad Anden säger i församlingen och det är INTE i linje med den konversation som publiceras i denna post.

Den kända katolska förkunnaren, Patti Mansfield, återger mitt i ett av sina föredrag ett möte hon haft med Ulf Ekman vid ett besök i Rom.   Vi har klippt ut citatet från hennes möte med Ekman och textat till svenska. (Stort tack till signaturen Alias som jobbat med detta!)  Om någon vill se den oredigerade orginalversionen finner du länken längst ner på denna post.  Temat för kvinnokonferensen som hölls i slutet av februari i år var bl.a.  “Vi tillhör Maria”.

Se och lyssna på hennes beskrivning av samtalet med pastor Ekman och avgör själv vilka krafter som fått mest inflytande i den nya ekumeniken. Den Helige Ande eller en främmande ande…

From February 27, 2010, Patti Mansfield talk from the Boston Catholic Women’s Conference.

Länk till hela predikan: http://www.catholictv.com/videos/videos.aspx?videoID=1244

(Citaten från mötet med Ulf Ekman ca 32 min in i undervisningen)

Over and Out

MyTwoCents / Daniel

Annat läsvärt på webben idag/under veckan:

http://erevna.nu/?p=2818

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=233379

http://www.mamres.net/?p=2953

En sammanställning av Katolska kyrkans villoläror

=>
20

Ämne: Nya Ekumeniken, Villoläror

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?