Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Kors i taket, en Maria-ikon på MTC:s kontor!

Ni må tro att jag trillade av stolen när jag kom till mitt kontor i morse.  Någon med ett stort mått humor och sinne för ”practical jokes” hade under helgen varit inne på mitt kontor och hängt upp en Maria-ikon/tavla.  Eftersom vi har ett begränsat antal nycklar till kontoret så var det kanske inte så svårt att lista ut vem.   Då vi nyligen publicerat bilder på Madonnan i Ekmans trädgård kom jag att tänka på den så kallade ”Lex Maria regeln” och känner att jag har en skyldighet att i konsekvensens namn rapportera mig själv inför våra läsare.   🙂

Här har ni Madonnan ingen skulle tro (tillfälligt) hänger på My Two Cents kontor

Den blonda avbilden på Maria har fått hänga kvar under dagen, sedan hamnar hon i samma låda som den rockande statyn på Jesus jag fick i present av an annan släkting för ett par år sedan…

Finns det någon Livets Ordare som var med på den gamla goda tiden som kan be i lite ”krigstungor” så jag inte frestas att boka biljett till Rom och få mer information om Maria-kulten från Maria-experten Patti Mansfield 🙂

Enligt Birgitta Ekman är ju sånt här ”inne” nu.   Robert Ek lär har religiöst krims krams på sitt kontor.  Sten-Gunnar Hedin likaså. Men jag måste nog göra den nya ekumenikens förespråkare besvikna.  Ty, när jag lämnar kontoret i kväll, kommer även Maria-bilden lämna rummet.

 

Maria has left the buildning…

Over and out

MyTwoCents

=>
20

Ämne: Villoläror

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?