Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Förföljelsen fortskrider i Europa

Det finns inget så stötande som att någon tar sin tror på allvar, för då är man extremist i varje fall om man tror på bibelns Gud. Att ta bibeln på allvar och att vara övertygad om att Jesus vår Messias är ända vägen till Gud är något som upprör.

Jag som trodde att vi har åsikt frihet i Europa. Snaran runt friheten att tro vad man vill dras åt bit för bit och kristenheten sitter stilla. Det är ett dilemma, å ena sidan vill man inte fastna i en infekterad homosexdebatt utan slut. Ungefär som den som kom efter försöken att sätta Åke Green i fängelse efter en predikan. Han förlorade i tingsrätten men vann sedan i både i hovrätten och i högsta domstolen. Där var det nära.

I den efter följande debatt var det mycket felaktigheter som spreds i media. Åke Green sa aldrig att homosexuella (personerna) är en cancersvulst. Han sa att sexuella abnormiteter (handlingarna) är en cancer svulst. Vilket är en enorm skillnad, att skilja på sak och person är av yttersta vikt. Vi måste erkänna att det finns barn med problem men det är dumt att stämpla ett barn som problem barn. En extrem skillnad på attityd och människobild.

Förmågan att artikulera (speciellt i kvällspressen) är ju inte på topp. Det är många år sedan som kvällspressen var ute efter någon sansad debatt eller någon form av hederlighet.  Det skrivs mest människor som alla rasar över olika saker eller utsätter andra för chocker. Nyanserna är få och dramaturgin enformig. Det har blivit viktigare med en säljande rubrik än att den har någon som helst relevans.

Det är min övertygelse att det är värderingarna i vårt samhälle i stort som slår igenom. Det allt igenom övergripande målet pengar. Kärleken till pengarna står över allt annat. Och det vet vi ju vad det leder till, eller vad sägs om roten till allt ont och mycket lidande?  (1Ti 6:10)

Nu är frågan om denna passiva inställning som kristenheten i stort har intagit, verkligen är så bra taktik. Visserligen slipper man då obekväma samtal om homosexualitet.  Det är inget konstigt att vara Jesu lärjunge (är det synonym med kristen förresten?), vi är som alla andra.

Men om vi då är som alla andra varför ska man då bli kristen? Försöken att minska trösklarna för ”dem” som ännu ej är troende, leder oerhört lätt till en urvattnad urkundsförfalskning. Faktum är att Jesus var oerhört politiskt inkorrekt och bibeln lika så. Hur kan vi vara salt när vi förtvivlat försöker vara som alla andra?

Nu ser vi att denna strategi av tystnad har sina baksidor.  Muslimer vänder upp och ner på våra samhällen över några ynka teckningar. Vilket leder till att alla är oerhört försiktiga med några som helst offentliga uttalanden om muslimer eller islam. Det går helt enkelt inte att diskutera sakfrågan, det är inte speciellt många som har lust att sätta livet till för att kunna diskutera islam.

Men vi kristna är tysta, hur mycket än som omvärlden än hånar, spottar och förlöjligar allt som är heligt för oss. Nu är frågan om tystnadens strategi också får oss kokta. Ungefär som man kokar en groda, om man sakta höjer temperaturen så hoppar inte grodan ur grytan även om den skulle kunna.

I England har högsta domstolen dömt att kristna inte får adoptera barn för att de kan smitta barnen med sin moralsyn på sexualitet. Att man sedan utövar förtryck och inskränker i religion och åsiktsfriheten är inget som man behöver ta hänsyn till. Om högsta domstolen skulle döma homosexuella föräldrar för att deras homosexuellaläggning kunde vara smittsam så skulle du få se ett ramaskri utan like. Ännu en aggressiv lobby som uträttat mycket genom att inte vara tyst och diplomatiskt.

Nu har högsta domstolen i England höjt temperaturen ytterligare ett snäpp. Kommer grodan att vakna och hoppa ur grytan, eller bara knorra lite och snällt sitta kvar i grytan?

Detta är ingen som händer bara i England, det kommer hit för eller senare var så säker. Är då det verkligen en bra strategi att vara tyst? Tillåt mig att tveka. Det är kanske dags att våga vara dem vi är och inte fega ur.

Mvh /Alias

svd

=>
20

Ämne: Övrigt

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?