Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Vi lever i en skymnings tid

Utvecklingen i världen är mer instabil än vad jag kan minnas att den någonsin varit. Det är inte bara kärnkraftsolyckan i Fukushima som jag tanker på, eller det faktum att Sverige verkar redo att delta i krig nu för tiden. Jag som trodde att jag bodde i ett fredligt land. Det säger jag inte för att jag gillar Khadaffi, tvärt om är han en riktigt otrevlig tyrann. Det kommer säkert bli ett långt och otrevligt engagemang som på går tills man glömt bort varför man är där överhuvudtaget ungefär som ”The never ending story” – Afghanistan.

Men villigheten är en mycket märklig svängning, som inte alls diskuteras. Plötsligt är vi redo att kriga, bara det får en FN stämpel så är det fritt fram. Hur kommer det sig att vi är så ivriga att ställa upp hela tiden? Hur kunde det bli så?

Det ena sjuka efter det andra, är det inte sex övergrepp av katolska präster, så är det kristna par som inte få adoptera för att de har ”fel” värderingar och det kanske ”smittar”.

Men det är inte bara mänskligheten som verkar tappa all grund, så även naturen ger oss ständiga snytingar i en takt som vi inte tidigare skådat.

Har du funderat på varför det är som det är? Själv är jag övertygad om att vi lever i en skymnings tid. Vi är på väg mot en natt som är så mörkt att ingen kan verka (Joh 9:4). Vi har lämnat dagen men ännu inte nått fram till det totala mörkret. Det mörknar fort. Det är med andra ord skymning.

I denna tid är det viktigare än någonsin och förstå sin identitet och vad det faktiskt betyder att vi tillhör Israel.

Rom 9:6

Detta inte sagt som om Guds ord skulle ha blivit om intet. Ty Israel är inte alla som kommer från Israel,

och inte heller är alla Abrahams efterkommande hans barn. Nej, Isaks efterkommande skall räknas som dina barn.

Det vill säga: Guds barn är inte de som är barn genom naturlig härkomst, men löftets barn räknas som hans efterkommande.

Vidare fortsätter det längre ner

Rom 9:24-26

Det är ju oss han har kallat, och det inte endast från judarna utan också från hednafolken.

Så säger han genom Hosea: Det folk som inte var mitt skall jag kalla mitt folk, och henne som jag inte älskade skall jag kalla min älskade.

Och på den plats där det sades till dem: Ni är inte mitt folk, där skall de kallas den levande Gudens barn.

Har du reflekterat över vad det egentligen betyder att vi är inympade i olivträdet?

Nyårskonferensen med Bill Cloud var en otroligt stark, och den handlade just om vår identitets betydelse just i denna skymnings tid. Efter flera månader av tekniskt strul är nu äntligen DVD’n tillgänglig för leverans från www.ElShaddai.se’s webbshop. De av er som redan beställt bör få ett paket hem till er i dag eller i morgon.

Här är ett litet stick prov ur konferensen så får du en liten smak av den delikata middag som Bill serverade oss. Det var ingen baby mat, utan fast gedigen mat som mättar vuxna.

Om du missade konferensen eller kan du beställa DVD ’n via webbshopen eller genom att ringa 08- 400 118 18

Ps. Missa inte nästa lika spännande konferens med Mark Biltz Ds.

mvh /Alias

=>
20

Ämne: Ändens tid

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?