Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Yeshuas (Jesu) gudom. Vattendelare i hebreiska rörelsen/kristenheten?

Ser att min f.d. bloggkollega drar debatten om Jesu gudom ett varv till.  Tycker därför det kan vara intressant att se vad bibellärare Eddie Chumney svarade på publikfrågan om hur vi ska se på dem som tror på Jesus (Yeshua) som Messias men inte bekänner honom som HERREN.

Varsågod, Jesu gudom ur ett hebreiskt perspektiv:

Du som vill lyssna till alla sex delarna i Chumneys undervisning är välkommen att beställa TV-inspelningen från konferensen här:   http://www.elshaddai.se/?page_id=6#ecwid:category=414883&mode=product&product=3343053

Eddie ser inte något problem med Jesu gudom, utan tillåter Guds Ord att på ett kraftfullt sätt bekräfta denna vattendelare inom både kristenheten och den så kallade hebreiska rörelsen över hela världen. Andra ämnen som berörs är Elias tjänst och roll i ändens tid och Juda och Israels hus skall bli ett.

Skulle du vilja beställa denna konferens eller annan undervisning, men inte har ekonomi till det, får du materialet mot frivillig avgift + portokostnad.  Skicka då ett mail med namn och adress till webmaster@moed.se

 

Relaterat:

STÖTESTENEN – Skrifternas vittnesbörd om Messias gudomlighet

Författare: Lars Enarson

Extra pris just nu: 100:- inklusive porto!

”Se, jag lägger i Sion en stötesten och en klippa till fall. Men den som tror på honom skall inte stå där med skam.”

I denna högaktuella, viktiga bok klarlägger Lars Enarson med skärpa Messias gudomlighet genom hela Bibeln. Men han visar också att precis som Jesu enhet med Fadern blev en stötesten för de judiska ledarna, så blev efterhand hans mänskliga identitet som jude och arvinge till Davids tron en stötesten för Kyrkan. Vi behöver återupptäcka Skrifternas vittnesbörd om Messias i vår tid.  Du som önskar gräva djupare i frågan om Jesu gudom bör läsa denna bok.

Erbjudande till dig som är medlem i MFS (Messianska Föreningen Shalom).   Skicka ett mail med namn och adress till webmaster@moed.se så får du boken mot endast portokostnad.

 

=>
20

Ämne: OPINION & DEBATT, TRADITION & TEOLOGI, Våra Hebreiska rötter

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?