Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Västvärldens ekonomi nära haveri!

Svångremmen måste nu dras åt både i USA och Europa resterande del av året och framåt.

Rapporterna duggar nu tätt från båda sidor atlanten v.g. den ekonomiska oron i en rad länders ekonomi.  Ulf Nilsson som skriver åt både Expressen och Världen idag säger så här i en artikel idag:

”I början på augusti går USA i konkurs! Samtidigt spricker det europeiska valutasamarbetet och Euron (växla in kvickt om du har den i plånboken) hamnar i diket!  Affärslivet avstannar och arbetslösheten sprider sig. Köer till soppköpet, upplopp och galopperande kriminalitet.  Värre har det inte varit sen depressionen på 30-talet som bara ett antal 100-åringar kan minnas…”

vidare:

”Samtidigt visar det sig att våra vänner i EU inte klarar av att hålla näsan över vattnet. Grekland har fuskat med sin bokföring och lånat betydligt mer än man kan betala tillbaka. I praktiken är landet i konkurs även om man inte får säga så fult. Nästan lika illa ute är Portugal och Irland, men också Italien tre gånger så stort som de övriga tre tillsammans. Skulle Italien kånka – och risken är inte obetydlig! – betyder det kris över hela Europa. Euron blir mer eller mindre värdelös men också länder i periferin – till exempel det exportberoende Sverige – drabbas av ett klubbslag när hjulen plötsligt slutar snurra paktiskt taget överallt.” (hela artikeln här)

Bloomberg news rapporterar (via sajten E24):

Demokraterna och republikanerna har inte kunnat enas i budgetförhandlingarna. USA:s skuldtak har därför inte har kunnat höjas, och nu kryper deadline närmare.

Under söndagen höll sig parterna på var sin kant och någon överenskommelse om lånetaket var inte i sikte.

Omkring 4 000 anställda vid USA:s luftfartsmyndighet FAA har permitterats eftersom kongressen inte förlängt tillståndet för en rad federala program, skriver AFP. Därmed förlorar USA flera miljoner dollar om dagen i skatteintäkter som de nu permitterade skulle ha inhöstat från flygbolag.

Analytiker säger att det är en försmak av vad som händer om inte USA höjer skuldtaket. FAA-beslutet är separat, men kongressledamöterna har gjort det till en politisk strid.

Jag har sagt det förut men säger det igen:  Du som har minsta lilla möjlighet att öka takten på eventuella osäkrade lån, såsom kreditkortsskulder m.m. bör göra det nu.   Nazismen har fallit.  Kommunismen likaså.  Socialismen har stora ekonomiska problem och Kapitalismen ligger i respirator.   Det kan inte vara Guds vilja att Hans folk skall dras med i kommande månader och års världsekonomiska haveri.    Agera nu, du som läser detta.  Befinner du dig i en ekonomisk situation du inte har kontroll över är det dags att ropa till Gud för en snar lösning.

Over and out i sommarhättan,

MyTwoCents / Daniel

Läs mer (E24)

=>
20

Ämne: Ändens tid, Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?