Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

F.d. lärare på Livets Ord, Christopher Alam, om Ekmans romantiska syn på katolicismen

Intervju med Christopher Alam (ministries) med Andreas Glandberger från Uppsala den 2011-10-27

Under en enkel inspelning ger den f.d. Livets Ordspastorn sin syn på nya ekumeniken, katolicism och Livets Ords märkliga förändring. Vi får även höra om varför han lämnade Livets Ord, sin syn på sann ekumenik och alla människor som senaste åren lämnat församlingen. Christopher var lärare på Livets Ord 1983-1987 och var bland dem som förgäves försökte varna församlingen för paret Whaleys demonteologi som under en tid genomsyrade hela trosrörelsen. Han var och är en aktiv evangelist som reser runt i världen med det glada evangeliet.

Många som varit med ett tag i trosrörelsen undrade säkert var denna brinnande missionär, evangelist och bibellärare tog vägen. Denna intervju ger en del svar på frågan. Klippet är lika intressant för medlemmar i trosrörelsen, som f.d. medlemmar eller övriga inom kristenheten som lyfter på ögonbrynen över det som nu sker i pingst-karismatiska sammanhang.

Stort tack till Andreas ”Andy” Glandberger och John Nilsson för sitt arbete bakom inspelningen av samtalet.  Inspelningen gjordes med kort varsel och vi ber er därför ha överseende med den enkla inspelningen.

/MyTwoCents – Daniel

 

Missa inte:

Intervjuer med pastor Sten-Gunnar Hedin och Bengt Malmgren

Pingstpastor Mikael Karlendal: Synpunkter på ekumeniskt samtal

Lika – men ändå olika? Andy sammanfattar samtalskvällen.

F.d. lärare på Livets Ord, Christopher Alam, om Ekmans romantiska syn på katolicismen

Ulf Ekmans svärfar kritisk till Livets Ords nya linje!

Högaktuell predikoserie: Katolicism kontra evangelikal kristendom


=>
20

Ämne: Ändens tid, Nya Ekumeniken, TRADITION & TEOLOGI

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?