Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

”Julevangeliet” på ett sätt du aldrig hört det predikas…

För några år sedan beställde min fru nedan undervisning från bibelläraren Norm Franz. De två passen var minst sagt omskakande.  Tyvärr har vi (ännu) ingen svensk text till undervisningen, men du som förstår lite vardags-engelska bör kunna hänga med ändå.

Jag undrade under många år varför Jesus till synes inte ”får plats” i vårt julfirande, utan tycks överröstas av tomtar, troll, julstress, presenter till fel ”födelsedagsbarn” och ofta allmän misär.  Kanske ger undervisningen en förklaring till detta?   Trots att större delen av min släkt är troende, visade det sig vara mer eller mindre omöjligt att verkligen fokusera på den vi säger oss fira under julen – Jesus.   Efter att ha lyssnat till pastor Norm Franz förstod jag varför.

Varsågod – ”Julens mysterium” av pastor Norm Franz

God jul 😉

/Daniel

 

=>
20

Ämne: Kristendomens historia, TRADITION & TEOLOGI, Villoläror

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?