Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Till den kristna trons försvar

  • Varför är Sverige ett av världens mest sekulariserade länder?
  • Varför backar den kristna församlingen?
  • Varför väljer så många kristna att ligga lågt med sin tro – eller kanske rent av att lämna tron?

En viktig orsak är att den kristna församlingen lämnat ”walk over” i det intellektuella samtalet och inte längre försöker motivera den kristna tron. Agnostiker, ateister, skeptiker och kristendomskritiker av olika slag har därför gradvis kommit att dominera vår kultur – och till synes lyckats undergräva den kristna tron.

De första kristna hade en helt annan attityd. Petrus skriver i sitt första brev: ”Var alltid beredda att svara var och en som kräver besked om ert hopp. ” För dem var apologetik – att förklara och försvara den kristna tron” – en självklarhet.

Det är hög tid i Sverige för en apologetisk renässans i den kristna församlingen; att förklara och försvara tron och visa att det också intellektuellt finns goda skäl att vara kristen!

Därför har CredoAkademin arrangerat en öppen föreläsningsserie nu i vår kallad ”Till den kristna trons försvar, med tolv olika föreläsningar. Efter att ha varit närvarande vid de två första, måste jag säga att detta är verkligt sprängstoft som vi har ett skriande behov av i våra församlingar idag.

I morgon fortsätter det med del tre,  och det kommer att handla om de bevis som faktiskt finns för Guds existens. Är du i Stockholmsområdet är detta något som du absolut inte får missa.  Söndag 17/2 – klockan 17:00 i en fullsatt Betlehemskyrkan, kommer vi få höra den spännande fortsättningen.

Har du missat de två första avsnitten så kan du lyssna på Stefan Gustavssons första föreläsning inspelad och redigerad av Webbkyrkan.se.

Har du ingen möjlighet att vara närvarande, kan det vara värt att hålla koll på Webbkyrkan.se som kommer att lägga ut samtliga avsnitt vart eftersom de blir färdiga (med cirka en veckas eftersläpning).  Del 2 publiceras i morgon söndag och sedan kommer de andra avsnitten att fyllas på vart efter som på denna länk. Mycket behändigt och bra. Du får bara inte missa detta!

Hoppas att detta kan berika ditt liv lika mycket som det berikar mitt.

Guds rika välsignelser önskar jag er alla.

/Alias

 

=>
20

Ämne: Pålysning

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?