Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Jesus Christ Superstar

Av Andréas Glandberger

Peter Gembeck som Kaifas

Långfredagens kväll besökte jag återigen Knutby Filadelfia efter att ha mottagit en inbjudan att närvara vid deras uppsättning av musikalen ’Jesus Christ Superstar’. Jag funderade både länge och väl innan bestämde jag mig för att åka ut och se vad de hade åstadkommit. Förra gången jag besökte syskonen i Knutby fick jag en del negativa reaktioner både bland kommentarerna och privat. Det är intressant att se hur ett ortsnamn som ’Knutby’ kan väcka så starka känslor, men å andra sidan är det förståeligt med bakgrund i det som hänt därute.

Det jag däremot inte köper, är att så många i den etablerade kristenheten fortfarande förhåller sig så kärlekslöst och kyligt gentemot människor som jag ser på som syskon, och detta och mycket mer ska jag ta upp i de kommande intervjuerna med ledarskap, medlemmar och kanske även avhoppare från församlingen i Knutby. Jag är medveten om att det finns många frågor kring fenomenet Knutby, och hoppas kunna hitta svar på både mina och andras frågor efterhand.

Med tanke på att de är en så liten församling ute på den uppländska landsbygden, imponerar Knutby Filadelfia enormt med sin musikaliska professionalitet. Det är en häpnadsväckande kvalitet över det de levererar i form av musiker och sångare, och långfredagens musikal var intet undantag. Det är inte ofta man ser en församlings pastor i en musikal, men här fick vi se Peter Gembeck i rollen som Kaifas, och enligt honom själv var detta första gången han gjorde något sådant.

Kvällen avslutades med en underbar lovsång, och du ser lite av detta i video nummer två. Jag skrev ned några korta frågor under musikalens gång som jag ställde Gembeck i lagerrummet bakom scenen. Med en mycket ung och oerfaren ’kameraman’ blev det som det blev, men det är i alla fall bättre än inget alls. Jag glömde instruera honom, så det är mitt eget fel tyvärr. Intervjun filmades med en enkel mobil, och det var inga djupa frågor som ställdes denna gång. Jag har inte lagt ned speciellt mycket arbete på redigering då jag för tillfället lånar en väns dator och inte har verktygen jag behöver. I de kommande intervjuerna ska vi göra det mer professionellt, både tekniskt och intervjumässigt.

På återseende!
Andy

=>
20

Ämne: Aletheia Webb-TV, Kultur & Nöje

Nyckelord: , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?