Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Henrik Engholm (Livets Ords universitet) numera katolik

Henrik_Engholm

I helgen kom en av Livets Ords Universitets ansikten utåt, ut som katolik.  Nu tar det ju sin tid att bli officiellt ”erkänd” som katolik, men som han säger själv i denna post [Min kapitulation!] så har ”katolsk trosundervisning påbörjats  i syfte att med tiden upptas i Katolska kyrkan.”

Så förklarar Henrik själv konverteringen:   

Jag har kapitulerat! En ungefär tretton år lång vandring (när man ser den i backspegeln) har resulterat i att min fru Sofie och jag har påbörjat katolsk trosundervisning i syfte att med tiden upptas i Katolska kyrkan. Detta är alltså resultatet av en lång resa som kanske kan sägas ha haft sin början när jag först satte mig ner för att plugga kyrkohistoria.
Det har i mångt och mycket varit en resa mot kristna rötter. Jag ser det inte som ett förkastande av tidigare trosövertygelser, utan som en fullständigt naturlig fördjupning av den kristna tro jag burit med mig hela livet och som har fördjupats genom såväl studier i pingsthistoria och reformationshistoria som fornkyrkans historia.

Han ger ytterligare förklaringar här:

Glädje och sorg

Katolska kyrkan – varför?

=>
20

Ämne: Livets Ord/Trosrörelsen, Nya Ekumeniken, TRADITION & TEOLOGI, Villoläror

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?