Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Våldtagen kvinna berättar varför abort var otänkbart

[OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi, Samhälle] Våldtäkter används flitigt av abortförespråkare som ett av många skäl varför aborter måste tillåtas. Mänskligt sett är just avslutandet av en graviditet direkt orsakad av en våldtäkt, det mest förståeliga skälet att tillåta aborter jämte fara för moderns liv.

Abortfrågan är ett av samhällets mest kontroversiella samtalsämnen, trots att slaget förefaller vara förlorat sedan länge för abortmotståndarna, i en stor del av västvärlden. Detta infekterade samtalsämne, numera även i kristna sammanhang där politisk korrekthet råder, blir ofta väldigt teoretiskt och hypotetiskt utan förankring i verkligheten.

Anna Richey tar dock bladet från munnen och berättar sin gripande historia om varför hon inte avbröt graviditeten som orsakats av styvpappans övergrepp vid 12 års ålder (!). Argumenten är personliga, känslomässiga och logiska. Varning: Se till att du har 49 minuter till godo. Börjar du lyssna, är det svårt att sluta.

Varsågod:

Stort tack till Rolf Lampa på rilspace.org, som står för det mödosamma arbetet med svensk text.

=>
20

Ämne: OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?