Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Gunilla Gomér lämnar KD för SD

Gunilla G

Foto: Privat
Används med tillstånd.

[NYHETER – INRIKES]

”Efter 16 år som region- och lokalpolitiker i kristdemokraterna har jag nu valt att lämna partiet, och går över till Sverigedemokraterna. Varken jag eller KD uppskattar varandra längre, och vi har vuxit ifrån varandra,så det är dags för mig att gå vidare och göra något annat. Det känns helt rätt.”

Så inleder den numera tidigare KD-politikern Gunilla Gomér sin artikel hos Nyheter24 [1]. Gomér berättar om ett klimat inom KD som liknar väldigt mycket mobbning och utfrysning, och det är ingen glorifierad bild hon återger av partiet som associeras med Kristus i partinamnet. Gomér skriver rätt ut att behandlingen hon fått av KD liknar vuxenmobbning, och det om något har vi sett präglar det politiska landskapet i Sverige i allt större grad. Går du utanför den politiskt korrekta ramen som byggts upp av politiker, media och lobbyister, får du räkna med att mobbas och utsättas för regelrätta hatkampanjer. Givetvis sker detta i ’demokratins namn’.

Den erfarne politikern upplevde att hennes dåvarande parti valde att inte ta med henne på några listor inför valet 2014, och det är tydligt att hon frystes ut från allt inflytande i Kristdemokraterna. Gomér berättar i artikeln hos Nyheter24 om de reaktioner hon fått från tidigare partikollegor och vänner efter sitt avhopp till Sverigedemokraterna:

”De flesta av mina tidigare Kristdemokrat kollegor möter mitt avhopp med tystnad. Vissa slutar gilla mina Facebook inlägg, och tar bort mig som vän, lite diskret. Jag uppskattar hellre rakhet, och ett bemötande även om vi inte delar åsikt. Några viskar i smyg, andra påtalar att partiet jag gått över till är odemokratiskt, med fel människosyn. Jag ber dem påvisa vad det är som är odemokratiskt, eller vilken människosyn som är fel. Men får inga raka svar.”

Gunilla Gomér har tidigare kritiserat delar av asyl- och invandringspolitiken, bland annat har hon ifrågasatt hur flyktingar som fått asyl i Sverige åkt på semester till sitt hemland[2].

Varför Sverigedemokraterna?

Gomér har tidigare varit ordförande i organisationen Ja till Livet och beskriver sig själv som en kristen konservativ. Vad är det då som får henne att byta parti till Sverigedemokraterna, ett parti som av media och det politiska Sverige utmålas som rasistiska och nationalistiska? Hon berättar om de hjärtefrågor hon har och önskar bedriva, och det skall inte mycket till för att förstå att hon anser att de kristna konservativa värderingarna hon själv står för även ryms inom den politik som SD står för:

”Jag är ju kristen konservativ, så de frågorna som ryms inom den genren vill jag fortsätta driva: familjen, rätten för barn att vara hemma med förälder de första åren, abort, barnperspektivet, samvetsfrihet och pensionärernas situation. Många har förknippat mig med abortfrågan de sista åren, men jag är ingen enfrågeperson. Jag drev bland annat föräldraupproret för en del år sedan. Dessutom är Sverigedemokraterna det mest Israelvänliga partiet. Det är en viktig fråga för mig, och avgörande. Speciellt i dessa tider.”

I Gunilla Gomér har Sverigedemokraterna fått en mycket engagerad och kompetent politiker som dessutom är djupt troende kristen och kämpar för frågorna som tidigare var KD’s kärnfrågor. KD har under Göran Hägglunds ledning vattnats ut och blivit ett parti många kristna väljer att lämna på grund av fegheten man uppvisar beträffande det som tidigare var frågorna partiet brann för.

Vad säger Göran Hägglund?

Gunilla Gomér säger följande i en kommentar till Aletheia som svar på frågan om Göran Hägglund uttalat sig om hennes övergång till SD:

”- Inget hört ännu, han är nog bara glad att jag inte är KD längre.”

Undertecknad önskar Gunilla Gomér lycka till som politiker för sitt nya parti Sverigedemokraterna.

/Andréas Glandberger

Referenser

[1]Nyheter 24: Gunilla Gomér om varför hon lämnar KD
[2]Nyheter 24: Gomérs debattartikel om flyktingar på semester i hemlandet

=>
20

Ämne: INRIKES, NYHETER

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?