Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Gästartikel av Ulf Christiansson om de 380 namnunderskrifterna

Uffe

Ulf Christiansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sverige är i vågskålen

Det skakar nu och kommer att skaka ännu mer. Har vi någonsin tänkt eller reflekterat över att de politiska krafter och ideologier som systematiskt avkristnat vårt land i så många år också är de som behöver förlora när vi bl.a. har val för Sveriges regering?

Problemet är att vi inte har så mycket att välja på. Abortpolitiken som gjorde att jag inte längre kunde rösta på KD, det bara gick inte. Det kändes som om jag i så fall svek dem som aldrig fick höras eller födas. Samvetsfriheten som också blivit nerspolad av de flesta utom SD. Tyvärr är det bara SD som visar en positiv inställning när det gäller detta. Men, det är ju inte Politiskt Korrekt? Så vad skall folk göra?

När jag startade Jerusalem för många herrans år sedan så var en av de stora möjligheterna vi då hade att vi kunde spela i Sveriges skolor. Det var inte alls suspekt eller misstänkliggjort, tvärtom faktiskt, man möttes med respekt. På lunchrasterna, på ”timme till förfogande” (som det hette då) åkte jag ifrån mitt postjobb direkt och lastade bussen med ljudanläggning och annat för att möta upp de andra musikerna vid respektive skola. Det var många omvändelser som kom i spåren av detta.

Detta är i praktiken nästan helt omöjligt idag. Eftersom det mera bemöts med misstänksamhet och tilltron till just kristen tro blivit närmast obefintlig i många sammanhang, eller i varje fall väldigt skamfilad. Vi har svansat efter världen i åratal och nästan bett om att få uppmärksamheten ifrån den i vår känsla av att inte bli tagna på allvar. Men uppmärksamhet får vi när vi inte längre svansar efter, så levde Jesus och profeterna och så har vi INTE levt.

Vad är motivet?

Jag kan också samla in namnunderskrifter men det behöver jag inte. Jag skriver istället här om hur jag känner inför detta. Om kontroll och maktfullkomlighet. Om undertryckande av vad folk får tänka och tycka. Om total avsaknad av förståelse för att människor är oroliga och har tankar de inte blir av med när det gäller invandring, islam, integration etc. Att inte få bli hörd. Att de inte nödvändigtvis är ”hatare och fobiska” bara för det. Att man inte är emot att hjälpa nödställda människor bara för det. Majoriteten har inte alltid den allenast saligsägande sanningen. Inte enligt bibelns norm i varje fall. Om vi är många så har vi rätt? Ett helt folk kan bli manipulerade. Det borde vi veta vid det här laget.

Jag tänker om det verkligen är nödvändigt att samla in namnunderskrifter för att få igenom sin vilja? Man kan ju inte annat än också tänka om motiven är helt rena i detta? Ledsen, men så tänker jag i varje fall.

Finns det politiska motiv bakom?

Finns det en rädsla för att KD skall ramla under 4%-spärren, eller gjorde man det för att det är politiskt korrekt? En del av de som skrivit under uppropet är ju politiker för KD? Och vad gör de pastorer som har församlingsmedlemmar som röstat eller har sympatier för SD? Är de inte önskvärda längre, eller vad? Så blir det ju. Det blir ju väldigt svårt att förklara det för dem. Hur kommer det att bli för dessa att gå på gudstjänst nu efter det här?

Jag hörde ifrån en trovärdig person att en pastor (som skrivit under) sagt att om han inte gjorde det så skulle han vara stekt inom sitt samfund. Vem kallar honom då? Då blir det ju en påtryckning att ”OM jag INTE skriver under så är jag inte med i gänget liksom? Säkert inte alla namnunderskrifter står för det jag säger, men ändå. Jag kan i varje fall inte låta bli att tänka på det. Är detta verkligen genomtänkt och vist? Jag tycker inte det.

Om nu SD är kristenhetens fiende borde vi då inte älska och be (du måste ju inte hålla med) för dem i så fall? Jesus befallde oss att göra det om vi vill vara ”i sanning vår himmelske Faders barn”, eller? Det stod inte ett ord av detta i uppropet vad jag kunde läsa. Detta känns mer som hat än kärlek för mig. Det blir i varje fall inte lättare att älska. Jag väljer att älska alla, även de som inte tycker som jag, det är det enda som kommer att hålla i den tid vi går in i.

Vem är välkommen?

Julia Kronlid FB

Julia Kronlid. Foto från Facebook.
Används med tillstånd

Julia Kronlid som är djupt troende och sitter i riksdagen för SD frågar på Facebook vilken församling hon skulle kunna vara välkommen i nu? Det blir ju helt sjukt. Jag skulle i varje fall aldrig kunna skriva under på ett sådant upprop. Jag sågar väl av grenen jag sitter på nu, men vem bryr sig! Bättre det än att vara feg och tyst! Jag kan inte vara tyst det går inte. Så här kan vi i varje fall inte ha det.

När Jerusalem gick bibelskolan på Livets Ord i mitten på 80-talet blev vi bojkottade av så gott som hela landets samfund och kyrkor även av många pastorer och ledare. Vi var farliga ”villolärare” och trodde på en ”annan” Jesus fick vi höra. Nu är den tiden förbi och Livets Ord finns kvar och de flesta har ändrat sig när det gäller detta. När vi startade bandet blev vi också bojkottade. Av vilka då? Jo, många av landets kyrkor och dess företrädare.

Kjell Sjöberg och några andra till var en av de få som vågade ta i oss ”med tång” DÅ! Samma känsla och ”tryck” infinner sig nu IGEN! Jag menar att detta som nu görs mer eller mindre i ”Guds namn” är fel! Det är fel! Det skapar ännu mer klyftor och tyngder över människor.
Sedan går Göran Hägglund ut och lyfter på locket när det gäller invandringen, precis när man samlat ihop en massa underskrifter på ett upprop som går tvärs emot det han säger. En del av namnen är dessutom politiker för KD vad jag förstår (rätta mig om jag har fel). Well, kaoset ökar verkligen.

Sverige behöver skakas

Det skakar i vårt land ja, och vi behöver det. Jag är inte rädd för det. Det behöver inte heller du vara. Så jag säger till dig som just nu känner dig förvirrad och missmodig p.g.a. detta. Du KAN och du har ALL RÄTT i världen att rösta på vad och vem du vill. Du är INTE en sämre kristen om du skulle rösta på SD eller KD eller whatever. Du har rätt att tänka, tycka och ha en åsikt som till och med går emot etablissemanget. Det är helt ok. Rösta inte av tradition om den går emot din övertygelse. Du har din demokratiska och gudagivna rätt att rösta på vad du vill, gör det och sälj den inte!

Dessutom behöver Sverige skakas om i grunden. En sak är säker, i varje fall för mig. Det dödläge och den kristendomsfientliga politik som bedrivits i Sverige under många år är jag och många med mig dödligt trött på. Därför har jag och den grupp av människor (The House) som vi samlar här i Göteborg bett och fastat för vårt land i snart 10 år, och vi kommer att starta året 2015 (den 5:e-25:e januari) med 21 dagar av bön för vårt sargade och våldtagna land. Det tar tid att vända trender, men det går. Så säger min bibel i varje fall, och detta tycker jag vi borde gjort istället för att dra förbudskoftan över en redan nedtryckt och förvirrad kristenhet.

Gud har en ny reformation för vårt land

Jag tror inte längre på det religiösa system vi nu har i Sverige. Det har blivit något annat än vad min bibel säger, i väldigt många stycken. Det går inte framåt! Det har bara gått bakåt och det har hållit på så i åratal. Däremot inte sagt att det inte finns många härliga troende människor i Sverige, men det är alltför många som inte mår bra i dessa system. Vi har bett här i Göteborg och sagt till ”Farao” att släppa vårt folk så att de kan fira gudstjänst i FRIHET! Vi har makt i våra böner när vi ber, absolut! Dessutom HÖR Gud när vi ber och svarar på våra böner! Idag är det nog nödvändigare än nånsin att lyssna på vad HAN säger och inte på människor först och främst.

Ja, vi behöver verkligen en reformation, en förvandling på djupet och dessa skakningar vi nu går igenom kommer att föra oss närmare detta. Tvärtom tror jag detta behövs. Vi skall inte inbilla oss att förändringar inte för med sig turbulens och skakningar. Jag är inte rädd därför att jag har förberett mej, gör du det också! Gud är fortfarande Gud och han har heller inga problem. Han har lösningar, det har han alltid. Sakta bryts den cementerade oreformerade betongklossen ur sin form för att ge plats för något nytt, något vi behöver, vi skall skakas därför att ALLT SOM KAN SKAKAS måste skakas. För att Han skall kunna komma!

Gud är Gud oavsett

För mig har Gud kontroll i allt detta. Det är min fulla övertygelse. Sanningen kommer ändå att stå som segrare till slut. Sanning och kärlek tillsammans. Oskiljaktiga. Vi behöver bara ödmjuka oss och be för vårt land (på allvar) så kommer han att komma med bot och bättring (Joel 2:15-17). Folket GÅR UNDER därför att ingen kunskap om Gud finns i landet (Hos.4:6) Om vi bara kliver upp på berget så kommer vi att se vad Han ser. Det är befriande. Det ger trygghet och tro. Där vill jag alltid vara!

Hur kan kristna människor tänka och tycka så olika? Man har ju ändå samma Gud! Mitt svar på det står i Bibeln – det själiska kontra det andliga! Petrus var ”själisk” (eller jordisk) när han sa till Jesus att han inte skulle gå upp på korset, Jesus svarade med ande (det himmelska) när han sa att det skulle han visst:

”Då tog Petrus honom (Jesus) till sig och började tillrättavisa honom och sade: “Gud bevare dig, Herre! Det får inte ske!” Men han vände sig om och sade till Petrus: “Gå bort från mig, satan! Du är en stötesten för mig, eftersom du inte tänker Guds tankar, utan människors tankar.” Matt. 16:21-23.

Vi hade gjort likadant som Petrus, säg inte annat, men bara för att vi har facit i hand så förstår vi nu. Om Jesus hade gjort vad Petrus begärde hade vi inte suttit här idag du och jag. Vi hade varit förlorade för all tid. Men vi är lika blinda idag som Petrus var då.

Det själiska (jordiska) sinnet ser på det som verkar gott för stunden, det andliga (himmelska) ser slutresultatet. Ser förbi det jag kallar godhet UTAN Gud. Systemen vi har runt oss idag är just ”godhet UTAN GUD” även i kyrkan har vi massor av detta. Det här är inget flummeri utan i högsta grad verkligt. Det är en jättestor skillnad som kommer att mer och mer ställa oss emot varandra, ja t.o.m. göra så att vi i slutändan tar på oss ”vilddjurets märke” utan att förstå att vi gör det. Vi kommer att bli grundlurade om vi inte gör nåt åt det nu, tro mig!

Ledare utan verklig vision

Våra ledare idag har mer eller mindre förlorat förmågan att se, se framåt. Det gäller både i den religiösa världen som i den politiska. Det menar jag. Vi kommer aldrig att kunna fixa det här med våra ambitioner och duktighet. Aldrig utan honom, och det är väldigt mycket som pratas och sägs som bygger på vår egen agenda och kunnighet. Vår intellektuella förmåga är ett styckverk, som aldrig kan lösa problemen. Orden låter bra men ändå ger det en känsla av tomhet. Vi står mer och mer ”rådlösa vid havets och vågornas dån” och mer kommer det att bli!
Men det var så då och så är det också nu. Trots allt motstånd som fanns både när det gällde vår tid på Livets Ord eller Jerusalems rockmusik så lade sig stormarna, som dom alltid gör.

När tidens tand har fått verka och SD fått städat färdigt, vilket för övrigt de andra partierna borde gjort för länge sedan, så tror jag att SD finns kvar i vår riksdag oavsett vi vill det eller inte. Farorna är som sagt på andra platser, det har jag sagt gång på gång. Detta är vad jag ser! En sovande, apatisk och rädd kristenhet är betydligt farligare än vad SD, KD, F!, MP eller nåt annat parti någonsin skulle kunna bli. Ser vi verkligen klart? En kyrka som blivit ”lullad” in i apati och brist på passion för Jesus. Där är det verkliga problemet och det har varit så länge nu! Vi hade aldrig varit i den här sitsen vi nu är i om det inte varit för det. Landets sköldar ligger nere, vem vill ta upp de igen?

Tro mig när jag säger att Guds rike kommer med storm. EN MÄKTIG VÅG, EN MÄKTIG VIND, kommer ifrån himlen och reser upp vårt land igen!

Love Uffe

Relaterat

Ulf Christianssons text på Facebook

Pastor Mikael Karlendal om varför han inte skrev under

Tommy Dahlman om varför han inte skrev under

Martin Kroon, lektor vid Malmö högskola kritisk till Swärds kampanj

Pelle Poluha: Frikyrkligheten goes full Bagdad Bob i invandringsfrågan

Artikeln från Stefan Swärd i Dagen

=>
20

Ämne: OPINION & DEBATT

Nyckelord: , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?