Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

The final countdown?

Förra veckan sa regeringen i Grekland att de skulle få slut på pengar idag. Och att om de skulle tvingas välja mellan att betala ut pensioner/löner eller återbetala IMF, blir valet enkelt. De gjorde klart och tydligt att de först väljer sina egna medborgare.

Ett lån på 548 miljoner Euro, förfaller idag. Nu lyckades Grekland i sista minuten skrapa ihop tillräckligt med pengar från sina annars mer än tomma lador (enligt Financial Times). De övriga lånen som förfaller duggar tätt. Grekland kanske klarar april, men maj blir en helt annan historia. Om de inte får nya lån att betala lån och ränta med, är det kört.

I ljuset av ovanstående situation, framstår uttalandet från Laurence Kotlikoff (Ekonomiprofessor vid Boston University) mycket obehagligt. I sitt vittnesmål till senatens budgetutskott säger han följande:

“The first point I want to get across is that our nation is broke. Our nation’s broke, and it’s not broke in 75 years or 50 years or 25 years or 10 years. It’s broke today.”

”Det första jag vill förmedla är att vår nation är bankrutt. Vår nation är bankrutt, och den är inte bankrutt om 75 år eller om 50 år eller om 25 år eller om 10 år. Den är bankrutt idag.”

Vidare säger han:

 ”Indeed, it may well be in worse fiscal shape than any developed country, including Greece”

”I själva verket kan vi mycket väl vara i värre finansiell form än något utvecklat land, inräknat Grekland”

Källa: CNSNEWS

Många anar att det är på bokstavligen lånad tid, som vi lever med vårt välstånd. Vi sitter alla i ett ekonomiskt korthus som ständigt kräver en allt djupare skuldsättning – för att inte kollapsa. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att det är ett pyramidspel som vi ser.

Alla vet att pyramidspel smäller, även om det kan vara svårt att säga exakt när det smäller. Kvar står faktum att alla pyramidspel smäller.

Tecknen är många på att räkenskapens dag kommer allt närmare. Det skulle inte förvåna om den dagen sammanfaller med Shemitah-årets final, som jag skrev om i samband Shemitah-årets inledning. Se bloggposten ”I kväll nytt år – men inte vilket år som helst”.

Det som ytterligare förstärker bilden är rapporten om ”Faraos kor – en varning till vår tid?”, som ett möjligt Josef-tecken för det vi ser hända idag.

Vännen av den ekonomiska ordningen hänvisar kanske till den starka dollarn och den låga räntan på statsskulden i USA, som kan tyckas motsäga Laurence Kotlikoff uttalande – men då vill jag tipsa om nattens sändning med Rick Wiles från Trunnews i intrvju med Jim Willy.

Jim Willy förklarar varför mekanismerna bakom prisbildningen inte längre styrs av skolbokens lära om utbud och efterfrågan. Det är de finansiella instrumenten som kallas för derivat som nu helt tagit över. Detta ger en falskt lugn bild, samtidigt som banksystemet blir allt mer olidligt insolvent genom sina extrema exponeringar mot derivat. Läs mer om derivat >>

Till sist vill jag påminna om hur viktigt det är att ha sitt hus i ordning innan det smäller. Den absolut viktigaste delen är att leva i en nära relation med Gud. Det är oerhört viktigt att lyssna in vad Herren leder just dig till, och agera på det. Bara Gud kan leda oss genom de tider som är annalkande. Ingen annanstans är du trygg.

Mvh /Alias

=>
20

Ämne: Ändens tid, UTRIKES

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?