Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Vi tänker be för Sverige på lördag!

Vi ser med oro och sorg på mycket som sker i vårt samhälle. Det kristna inflytandet är nästan obefintligt. Avsaknad av andlig väckelse samt kyrkans oförmåga att beröra sin samtid, har fått till följd att församlingar tynar bort och dör ut.

Innanför kyrkornas dörrar kanske den allvarligaste sekulariseringen har skett. Den heta passionen att vinna människor för Kristus har i många sammanhang ersatts av inåtvänd religiös trivsel. Rädslan att väcka anstöt har effektivt tystat klassisk omvändelseförkunnelse. I takt med denna nedtrappning, har kristen tro och påverkan avtagit i det offentliga rummet. Vi känner stort allvar inför den andliga och sociala situationen i landet.

Parallellt med sekularisering och avkristning ser vi hur en djup andlig längtan berör folksjälen. Nyandliga rörelser växer snabbt. Häxor och healers har köer utanför sina dörrar. New Ages nätverk inbegriper hundratusentals människor och påverkar ännu fler. Detta talar om andlig hunger. Det säger oss att det finns förutsättningar för en Jesusrörelse, en påkristning.

Vi tycker oss dock ana andliga vårtecken. Sådant som talar om ett uppvaknande och en andlig förnyelse, i många lokala kyrkor. De två tydligaste tecknen är den spirande bönerörelse vi bevittnar, samt den evangelistiska glöd som just nu berör grupper av unga kristna.

Nationaldagsbönen lyfter fram värdet av gemensam bön och de kristnas ansvar för utvecklingen i landet. Präster och pastorer i Sveriges alla kommuner: Gå i spetsen för en mäktig bönerörelse nu på lördag den 6 juni, och låt denna bönemanifestation bli inledning till ett år präglat av förbön för Sverige.

/Ingemar Helmner, Claes-Göran Bergstrand och Hans Lundaahl – Ambassadörer Sverigebönen

Läs hela artikeln i Hemmets Vän >>
Läs mer om Sverigebönen på lördag, samt hitta en plats där du kan delta >>

/Sipporas Mediebevakning

=>
20

Ämne: Mediebevakning

Nyckelord:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?