Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Rapport: Rosendahl om judiska och andra hotade minoriteter i Mellanöstern

Judiska_hotade_minoriteter

Judiska och andra hotade minoriteter i Mellanöstern

Så var det dags att besöka det andra evenemanget om minoriteter i Mellanöstern. Det tycks så vara att besöker man sådana här evenemang så måste man räkna med säkerhetsarrangemang. Denna gång skedde anmälan till Israeliska ambassaden och hela evenemanget övervakades av svensk säkerhetspolis. Platsen fick man via mail från Israels ambassad som också stod för den formella inbjudan.

2014 så antogs en lag i Knesset (Israels parlament) där man beslöt att den 30 november skulle vara en åminnelsedag för de 850 000 judiska flyktingar som fördrevs från arabländerna och Iran under 1900-talet.

Vad en del inte tänker på är att Hitler förde samtal för att öppna koncentrationsläger även i Mellanöstern (1) Detta faktum tillsammans med den flykt undan förföljelse som drabbade det judiska folket har kommit i skymundan.

I takt med den liberala teologins inflytande och en vänstervridning av SV Kyrkan har stödet för Israel minskat. Men även genom det postmoderna inflytandet på den moderna teologin inom frikyrkligheten så har Judarnas självklara plats i det profetiska skeendet kommit att ifrågasättas eller helt enkelt upphört att betonas.

Man tycks alltmer ha fjärrmat sig inom frikyrkorna från våra väckelsefäders profetiska klarhet vad gäller både församlingen och det judiska folkets roll i tidsålderns slutskeende.
Det finns anledning att återigen upprätta denna profetiska roll och stomme inom frikyrkligheten och även återkomma till detta ämne!

På kvällen så fördes även ett spännande panelsamtal med flera intressanta deltagare. Unga politiker med sina erfarenheter om deras egen flykt.

Medverkade gjorde bland annat Hanif Bali (M), Gulan Avci (L) och Roger Haddad (L).

SONY DSC

Jonas Rosendahl

Relaterat:

Mer om evenemanget:
http://israelidag.se/judiska-och-andra-hotade-minoriteter-i-mellanostern/

Evenemanget kan ses i sin helhet här:

http://www.cooltv.se/video/judiska-och-andra-hotade-minoriteter-i-mellanostern–2

De Judiska flyktingarna under 1900-talet
The Forgotten Refugees –
https://www.youtube.com/watch?v=KH8RL2XRr48

1) The Forgotten Refugees – https://www.youtube.com/watch?v=KH8RL2XRr48 , 21 min

=>
20

Ämne: Gästblogg, NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?