Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Pastorn och statsvetaren Stefan Swärd dömer ut hela amerikanska kristenheten

stefan_sward

(Bild: Skärmdump, stefansward.se)

Då har det hänt igen. Den i allra högsta grad inflytelserika pastorn (inom delar av kristenheten i alla fall), statsvetaren och ogenerade globalisten Stefan Swärd kommer med en politisk analys utifrån den märkliga bubbla han befinner sig i. Jag blir aldrig riktigt klok på vad utgångspunkten är. Bibliska principer eller sekulär statsvetenskap med influenser av neomarxism i nya tappningar (Globalism?).

I lördags gav han sin syn på Donald Trump som USA’s president. Jag brukar undvika att fördjupa mig i Swärds åsikter för att skydda mitt blodtryck, men föll för frestelsen att ögna igenom denna post. Att han fruktar konsekvenser för den internationella miljörörelsen kan jag förstå, då Trump tillhör den marginaliserade skaran ledare som inte fullt ut köper den globala uppvärmningens orsaker.  Men i övrigt inställer sig Swärd som vanligt i ledet av den nya politiskt korrekta adeln. Du vet, de där tyckarna i toppen som länge hållit majoriteten av befolkningen gisslan med ’rätt tänkande’ och ’rätt tyckande’. Så förutsägbart, slentrianmässigt och inte sällan obibliskt. Ändå blir jag lika besviken varje gång.

Besviken därför att Swärd bär flera titlar än ’bara’ statsvetare. Som pastor, bibellärare och någon som inte drar sig för att tala i Guds namn, förväntar jag mig en och annan analys som inte alltid harmoniserar med sekulär vänsterideologi. ’Profeter’ måste inte alltid vara motvalls-kärringar, men i regel var de det i den bibel Swärd säger sig vilja följa. Bibelns profeter vågade gå emot rådande uppfattningar och ’det politiskt korrekta’ på sin tid. Att ständigt agera i symbios med de krafter som under flera decennier aktivt nedmonterat kristna värdringar i samhället och världen kräver ingen större profetisk skärpa att göra.

I en post med elva punkter ojar sig Swärd över alla fel han finner med Trump. Trumps karaktärsbrister är uppenbara. De har en enad media kört som en trasig grammofonskiva hela hösten. Jag kan dock inte sluta förvånas över att svenska ledare inom kristenheten så ofta missat de mörka krafter som inte bara stöttat Hillary Clinton, utan befunnit sig i hennes närhet.

Hundratals miljoner dollar från diktaturer finansierade Hillarys valkampanj. Lögn på lögn på lögn uppdagades via de läckta epostmeddelanden som framkommit under hösten/vintern. Hillarys kampanjchef John Podesta deltog enligt ett av dessa mail i en märklig ockult ritual (spiritual cooking) med enda förklaringen att det rörde sig om konst. ’Konst’ som involverade en blandning av sperma, urin och bröstmjölk. Enligt vissa källor getslakt.

Hillary propagerade öppet för totalt fri abort (inga tidsbegränsningar) och en vidare acceleration av avfall vad gäller all moral och etik på vissa plan i samhället. (Raderandet av könsgränser Obama redan inlett).

Listan kan göras hur lång som helst kring vad som dolde sig bakom den polerade politiska fasaden vad gäller demokraternas presidentkandidat. Något Swärd visar någon oro inför? Knappast. Som vanligt är hans åsikter och analyser som hämtade direkt från Aftonbladets ledarsidor, eller amerikanska CNN.

Finner han någon glädje inför alla evangelikala kristna som faktisk kommit att omgärda Trump? Inte vad jag kan se. Ben Carson, Mike Huckabee, Vice President Pence och många fler. Inte ett positivt ord om detta. Hela posten låter som om han precis lämnat ett möte med Jonas Sjöstedt.

Han nöjer sig dock inte med att flyta med den ’politiska adelns’ strömmar nu, utan dömer i princip ut hela amerikanska kristenheten som avfallen då de inte förstår bättre än att rösta för Trump. Över 80% av amerikansk evangelikal kristenhet röstade på Trump (och en stor del katoliker).

”Att han har så mycket stöd bland amerikanska kristna kan enligt min mening bara betraktas som avfall och en kyrka som tappat styrningen.”

Han sätter sig alltså över miljontals och åter miljontals kristna amerikanare och kryddar det hela med att jämföra dem med Hitlers supportrar på trettiotalet:

”Läs gärna det jag skrivit i boken ”Jesus var också flykting” om hur kyrkan i avfall kompromissade med Hitler på trettiotalet. Det finns vissa likheter med dagens situation”

Om nu parallellen med Hitler och utdömandet av amerikansk kristenhet som avfallen inte var nog, förefaller Swärd tillämpa mexikansk rättssäkerhet (i Mexiko är man skyldig, tills bevisad oskyldig) i varför han som kristen måste ta avstånd från Trump.

”Hans uttalanden om kvinnor och anklagelser om sexuella övergrepp är tillräckligt för mig för att jag som kristen ska ta avstånd från honom.”

Något avståndstagande till presidenten som lät en praktikant utföra oralsex i vita huset hittar jag dock inte. Ej heller anklagas hans fru, som onekligen levt i ett ’öppet äktenskap’ i några decennier, för att vara ”sexliberal”.

Jag känner mig nödgad att informera statsvetaren om att i västvärlden är vi oftast (med undantag av Mexiko då) bedömda oskyldiga tills bevisad skyldiga. Det krävs ingen doktorshatt för att förstå att något inte är som det ska när ett gäng kvinnor dyker upp med anklagelser från 90 talet, mitt under en valrörelse. I stämningarnas förlovade land lever dessutom medelålders vita män farligt. Jag har varit i chefsställning under mina år i USA och vet hur det fungerar.  Fick till och med rådet att skaffa ’bimbo-insurance’ (inget snällt ord, jag vet) i det att de ofta blir stämda på oskäliga grunder av personer som hoppas ’bli tystade’ med en summa pengar, oavsett sanningshalt i anklagelserna.

Denna posts syfte är inte att deklarera Trump någon dununge. Nej, han är säkert lika bufflig som han förefaller och Hillary lika korrupt som man kan bli. Tror jag han är USA’s ’frälsare’? Givetvis inte. Är Hillary Satans lillasyster? Troligtvis inte.

Men, det är så mycket Swärd som vanligt missar i sina analyser och man förväntar sig så mycket mer av en man med hans erfarenhet och utbildning.

Hans utbildning som statsvetare kan mycket väl ha färgat honom till den körgosse i George Soros värld utan gränser han kommit att bli. En värld som för övrigt har stora drag av mångas uppfattning av antikrists kommande rike. Men som pastor och själavårdare är det ’oförlåtligt’ att så ofta visa sig oförmögen att läsa av underliggande orsaker och anledningar till människors agerande. Det hör ju till de erfarenheter man brukar få som pastor, att kunna se och höra vad som rör sig bakom retorik och hårda ord när skaror av människor reser sig upp och säger ifrån.

Gång på gång, visar Swärd att detta inte är utgångspunkten i hans resonemang. Då hade han jagat vänsterspöken istället för högerspöken inom kristenheten. Tagit parti för de sargade och bortglömda människorna inte bara i USA, utan i Europa. De som tydligt upplever hur den lilla minoriteten som alltid vet bäst, har tagit majoriteten fånge. I USA resulterade decennier av aggressiv sekularism en politisk revolution, utan motstycke i modern historia. Några av dessa ’revolutionärer’ har jag nära inpå mig. En av dem, min egen svärfar som egentligen gick i pension i somras, men tvingas arbeta vidare heltid några år till för att få ekonomin att gå ihop. Dessas rop på förändring, förnyelse och hjälp hör inte Swärd, eller väljer att ignorera. Vikten av att inte få in en liberal utslagsröst i högsta domstolen (vilket hade hänt med en demokratisk majoritet) nämns endast i förbifarten. Något som på sätt och vis var viktigare än själva presidentvalet. Ja, han missar det mesta av positiva aspekt i USA’s presidentval.

Swärd var för överstatligheten i Sverige vid EU-valet. För införandet av Euron. För öppna gränser och ytterligare nedbrytande av Sverige som nation. Referenser till Soros-sponsrade stiftelsen Expo i boken han gärna propagerar för visar något om hans bristande kunskaper vad gäller vilka krafter han allierat sig med. Någon profet-titel får han i alla fall inte av mig.

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

Personliga lästips till Swärd inför nästa analys:

Evangelicals And The Supreme Court: Why It May Have Swung The Election

Smittade av Trumpofobi

Evangelicals Back Donald Trump in Record Numbers, Despite Earlier Doubts

‘Spirit Cooking’: Wikileaks Publishes Most Bizarre Podesta Email Yet

DEAR FOREIGN FRIENDS, HERE’S WHY TRUMP WON (FROM A CLEVELANDER)

Tidigare poster om presidentvalet (Aletheia)

Bert Karlsson: Trump förstår vanligt folk

Top 10 Clinton scandals exposed by WikiLeaks

 

Nedan länkar förtjänar en egen rubrik. MISSA INTE! 

Ann Heberlein: USA-valet och det glömda folket

Stefan Gustavsson: Det är viktigt med politiska ideologier och att det förs en tuff debatt på idéernas plan.

Mikael Karlendal: Aggressiv sekularism fick kristna att rösta mot Clinton

(Världen idag –  Edsinger) Fenomenet Donald Trump – några försök till förklaringar

Marcus Birro: Donald Trump vann för att eliten föraktar folket – precis som i Sverige

 

=>
20

Ämne: Ledarskap, Mediekritik, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?