Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Micael Grenholms neo-marxism får absolut inte bli kristenhetens ledstjärna

kristen-marxism

En ung kille med goda intentioner har sista åren med hjälp av kristen vänstermedia och rätt kontakter seglat upp som en tongivande röst inom kristenheten. Jag har bollat lite med honom i diverse forum och vågar säga att han menar väl. Jag gillar hans ’driv’ och engagemang. Jag delar till och med vissa slutsatser med Grenholm. Tror till och med vi i viss mån delar en iver att följa Guds Ord, men vi skiljer oss åt markant i vår bibeltolkning. 

I hans senaste utspel i Dagen förfasar han sig (som väntat) över kristna Trump-supportrar. Han använder en stor del av utrymmet att förklara varför alla möjliga bibeltolkningar kring Trump som president är fel (utom hans hans egna då). Likt vännen och medförfattaren Stefan Swärd har hans aversioner och väljarförakt absolut inga som helst gränser. Jag bara måste reagera på hur skandalösa dessa båda herrar är i sitt förakt mot oliktänkande.

Grenholms låga attacker är identiska med vänster-liberala krafter i etablerad media. Det är en av många anledningar något inom mig reagerar så starkt. Han beskyller precis som Swärd ett antal miljoner kristna för att i princip vara nynazister (!). Han kryddar detta med att de stödjer en Konstantin, i det att Trump sannolikt inte är en varmt troende kristen. Men han kastar sten i glashus. Det är ju precis detta som pågår just nu inom svensk kristenhet. En rad kristna förespråkare som lätt kan röra sig mellan exempelvis tidningen Dagen och världslig press.  Deras ’evangelium’ är så tidsanpassat att gränserna suddats ut för länge sedan. Jesus själv skulle antagligen inte få in en enda debattartikel i denna tidning. Faktum är att han troligtvis inte skulle få några talaruppdrag i någon större utsträckning heller, vad gäller många frikyrkliga sammanhang.

Anklagelserna haglar. KKK-support, Hitleranspelningar och annan klassisk anti-Trump retorik. Men, oj vad okunnig han är vad gäller amerikansk historia.

  • Han glömmer att KKK grundades av Demokrater från amerikanska södern.
  • Han glömmer att det var Republikaner som avskaffade slaveriet.
  • Han glömmer att det var Republikaner som kämpade för ’equal rights’.

Ja, det är mycket som inte stämmer med Grenholms världsbild. Jag blir så oerhört trött på upprepandet av all vänsterpropaganda i den kristna sfären. Denna låga retorik hör inte hemma bland dem som säger sig ha kärlek till sanningen. De borde skämmas hela högen, inklusive tidningens chefredaktör som tillåter detta. Till och med hans tidigare karismatiske guru Bill Johnson får sig en känga, om än lite mildare.

Jag tillhör de som sedan starten valt att visa en annan sida av amerikanska valkampanjen. Följer mitt eget hjärta och bibeltolkning istället för drevet mot Trump. Brottas jag då inte med hans, åtminstone tidigare, kvinnosyn? Givetvis. Är jag en hjärntvättad Republikan eller Trump-supporter?  Nej. Men jag ser det jag försökte framföra till Stefan Swärd häromdagen, den underliggande nöden, som fört fram Trump. Jag vill ge honom en chans att visa vad han går för i praktiken. Jag är öppen för just de bibelord Grenholm totalsågar som en möjlig förklaring till fenomenet Trump.  D.v.s. att Gud nu och då faktiskt är intresserad av vem som styr en nyckel-nation. Att Han har en plan för mänskligheten och ändens tid, alla antikristerliga krafter i världen inte kan styra. Att Han gör som Han vill, när Han vill, hur Han vill.

Att Gud har möjligheten att säga Mene mene tekel u-farsin över Israels och Församlingens fiender, av skäl endast Han känner till.

I detta är just de bibelord Grenholm sparkar bakut över intressanta. Den för mig tidigare okände Dr. Lance Wallnau från Texas fick nämligen ett tilltal långt innan någon anade presidentvalets utgång, att den 45:e presidenten kommer Gud hämta ur Jesaja 45. Han var SÅ ÖVERTYGAD om detta att han skrev en bok om varför Trump skulle komma att vinna, när hela världen redan hade utkorat Hillary som segrare.

Varsågod – en annan sida av myntet:

Trevlig helg!

Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>
20

Ämne: Ändens tid, Kristendomens historia, Ledarskap, Mediekritik, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?