Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Katolska helgonet Thomas av Aquino får sista ordet i debatten med Swärd och Grenholm

thomas-aquinas-007

Efter att ha tröttnat på Stefan Swärds och andras demonisering av konservativa krafter både i USA (Trumpanalysen) och Sverige, skrev jag för ett par veckor sedan av mig lite här på Aletheia. Kan för allt i världen inte förstå hur ’etablissemanget’ ännu inte efter alla år (inklusive Swärd) springer runt och jagar sin egen svans. Tröttsamt. Vare sig Swärd resonerar om Trump eller parallellen SD i Sverige, är analyserna ytliga och ofta baserade på vänstermedia’s propaganda, politisk och religiös korrekthet.

Om dessa konservativa krafter skulle vara en fara för samhället och kristenheten i stort, finns bara ett enda sätt att stoppa dem: Ta i de underliggande problemen. (Till att börja med bejaka dem). Man har nu kört samma grej år ut och år in (ropa nazist, högerextremist, fascist, etcetera) utan framgång.

Att döma av både Swärds och Grenholms svar, förefaller de fortfarande inte förstå att uppmaningen ’ta väl hand om främlingen’ inte är synonymt med det nationella självskadebeteende vi nu skördar frukterna av i Sverige.

Någon förståelse kring hur kränkande det är att ständigt bli jämförd med ’dumma tyskar’ (egen tolkning) som satt tysta när Hitler tog makten, kom tyvärr inte ur denna debatt. Däremot en enorm självömkan över att en kommentator indirekt kallade Swärd för falsk profet. Var man står tydligen sig själv närmast, även i kristna kretsar. Även om jag varit tydlig med att jag inte skulle uttrycka mig så, kommer även denna typ av kommentarer med ’profetens ämbete’.  Inget att gräva ner sig i på det sätt Swärd gör i omgångar, för att om möjligt byta ämne.

Ser att Swärd inkommit med en slutreplik i Trump- och migrationsdebatten och hade tänkt göra samma sak. Istället ger jag slutrepliken till ett katolskt helgon (Thomas av Aquino), som levde långt innan andra världskriget och därmed bör vara skyddad från den återkommande nazist-stämpeln 😉

Varsågod vänner. Inte varje dag vi propagerar för katolska teologer på Aletheia. Det är värt ett försök att nå under Swärds doktorshatt, som så ofta verkar skymma sikten. (Tack för tipset Karlendal!):

[Källa ovan klipp]

Relaterat:

1.) Dagen.se debatt: Självklart kan man som kristen stödja Trump

2.) Stort tack till pastor Merzek Botros som analyserar fenomenet Trump långt bättre än vissa kristna statsvetare… Undrar vilka etiketter man kommer klistra på honom? De gamla vanliga lär inte fungera nåt vidare 🙂  Nynazist, fascist eller arg vit man kan vi kanske börja med att utesluta… Islamofob och extremt naiv verkar Grenholm börja med i alla fall.

Dagen.se debatt: Merzek Botros: Därför vann Donald Trump

3.) ”Masspsykosen är snart slut – sedan får vi öppen debatt”

 

=>
20

Ämne: Mediekritik, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?