Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Ett land i uppenbar kris

Bildkällor: Unt.se, Svt.se, DI.se och Google (no copyright pic)

Som kristen förväntas jag ha en generös syn på invandring, för det står ju i Bibeln att man skall ta väl han om främlingen och behandla honom som en infödd. Det verkar vara enkelt för en del att plocka ut ett bibelord och göra en definitiv lära kring det, och nåde den som inte håller med alla andra i den enda och sanna doktrinen, för han är en främlingsfientlig.

Jag måste medge att jag troligen tillhör en minoritet inom den svenska kristenheten som inte vill att Sveriges gränser skall vara helt öppna för vem som helst att komma hit. Jag anser helt enkelt inte att det är klokt på något som helst sätt. Gör det mig till en främlingsfientlig? Enligt en del röster inom kristenheten är jag det. De som propagerar för öppna gränser, fri invandring och att Sverige har råd att bli fattigare för att fler av världens fattiga skall få det bättre, verkar anse att de som inte delar deras syn är främlingsfientliga. Jag håller inte med om att det är en bra strategi med öppna gränser, än mindre att det skulle vara en specifikt kristen strategi.

Skall vi då inte hjälpa den som är i nöd, som flyr från krig och elände? Absolut, men gör vi det genom att själva försätta vårt land och vår egen befolkning i nöd? Jag tror på att hjälpa flyktingar, men vi måste kunna diskutera om dagens ordning verkligen är den bästa, något både jag och regeringen verkar tycka, för annars hade de inte beslutat skicka tillbaka 80 000 asylsökande.

Inom den svenska kristenheten råder det delade meningar kring huruvida Sverige skall ha öppna gränser och fri invandring, men det tycks ändå som en majoritet svarar ja på den frågan. Som kristen skall man ha en generös syn på invandring enligt många namnkunniga debattörer, och ett bibelord som ofta dyker upp i samtal är det om främlingen i 3 Moseboken 19:34 – ”Främlingen som bor ibland er skall räknas som infödd hos er. Du skall älska honom som dig själv. Ni har ju själva varit främlingar i Egyptens land. Jag är Herren , er Gud.”

När man läser mer om främlingen säger bibelns författare att samma lag skall gälla för främlingen som för den infödde, och i detta fall var det alltså Moselagen. Man kan inte applicera detta bibelord som bevis för att invandrare skall ses på som svenska, något Jimmie Åkesson visade i en riksdagsdebatt med Miljöpartiets Åsa Romson som menade att alla de hon åkte tunnelbana tillsammans med i Stockholm var svenskar för henne. Åkesson svarade blixtsnabbt att om han åkte tunnelbana i Tokyo, var han då japan? [1]

Kan man verkligen påstå att alla [invandrare] i Sverige är svenskar? Den som påstår något sådant, tror han eller hon att invandrarna i första hand känner och identifierar sig som svenskar? Jag tror inte att så är fallet, men just detta blir ett sidospår just nu. För att ta ett enkelt exempel så har min bror bott 13 år i Singapore, men han är fortfarande i första hand en svensk i Asien. Under mina 19 år i Norge var jag aldrig någonsin norrman, även om jag älskade Norge, den norska kulturen och det mesta med landet. Jag var en svensk i Norge helt enkelt. Låt mig för säkerhets skull precisera att om en invandrare känner sig som svenskar är det underbart.

Allt är i mina ögon inte applicerbart på dagens samhällsdebatt bara för att det finns nedskrivet i Bibeln, utan jag tror man behöver flera aspekter för att kunna föra en seriös dialog kring invandring och invandrare utifrån bibliska texter. Alla som kommer till Sverige blir inte per automatik svenska bara för att de befinner sig här, och långt ifrån alla har tänkt att bli det heller. Tvärtom finns det många som föraktar det svenska och inte har planer på att följa svenska normer, lagar och regler. Varför har vi ett antal områden som av många kallas ´no-go zoner’? Invånare i Rinkeby säger enligt flera vittnen och SVT att området inte längre är en del av Sverige [2,3], och man kan faktiskt ställa frågan om den svenska humanismen gått för långt i sin godhjärtenhet? Detta är en del av priset vårt land får betala för de öppna gränserna.

Så vad skall vi då göra? Skall Sverige ha öppna gränser med fri invandring eller skall vi ha gränskontroller och en reglerad invandring? Det är komplexa frågor som man inte bara kan svara ja eller nej på anser jag, utan svaren bör begrundas väl. Jag håller med om att Sverige skall vara ett humant och generöst land, men hur långt skall vår generositet sträcka sig? Sedan anser i alla fall jag att man behöver beräkna kostnaderna för invandringen, för vi har inte obegränsade resurser som en del tycks tro. Under 2015 sökte nästan 163 000 människor asyl i Sverige[4]. Det var ett år som av många säkerligen skulle kunna benämnas som kaotiskt, och kaos blev det också i vårt land.

Om alla de som kom under 2015 verkligen var flyktingar som flytt från krig och terror, hur kommer det sig då att den socialistiska regeringen senare beslutar att skicka tillbaka ca 80 000 av dessa 163 000? Antagligen för att de inte var reella flyktingar med verkliga skyddsbehov, utan ekonomiska lyckosökare helt enkelt.

Sverige har idag ett antal bostadsområden som på sätt och vis är parallellsamhällen i vårt land. Det är områden som i debatter ofta kallas för så kallade ’no-go zoner’, ett begrepp polis och myndigheter inte använder, men som indikerar att det rör sig om områden där svensk lag ofta åsidosätts och där kriminaliteten är hög. Mord, misshandel och gänguppgörelser präglar ofta dessa förorter. Journalisten Per Gudmundsson skrev om problemen i dessa områdena i en artikel Svenska Dagbladet 2014:

”Polisen använder inte begreppet ”no go”-zoner. Det är ursprungligen militär slang för rebellkontrollerade områden. Men frågan är om det finns någon tydligare beskrivning av platser där ”allmänheten i flera fall uppfattar det som att det är de kriminella som styr i områdena” och där ”polisen inte kunnat fullgöra sin uppgift”.” [5]

Bilbränder, misshandel, våldtäkter och mord har blivit så vanligt att det nästan förekommer dagligen i Sverige. Trots detta finns det debattörer som hävdar att Sverige har blivit tryggare och att det är främlingsfientlig högerpropaganda att påstå motsatsen. Även kristna debattörer verkar i mina ögon till tider leva i denna verklighetsfrånvända bubbla, och ett relativt nytt ord kanske bäst beskriver det hela, nämligen att de möjligtvis är ’faktaresistenta’.

Sverige befinner sig i kris oavsett vad media och vissa debattörer vill få oss att tro. Nej, allt står inte väl till med moder Svea, långt ifrån. Att blunda för verkligheten och skriva nonsensartiklar om hur rikt Sverige är, hur mycket pengar folk använder på julhandeln o.l. ger ingen rättvis bild av det läge landet befinner sig i. Kris efter kris drabbar olika samhällsområden utan att någon verkar bry sig nämnvärt om vems ansvar det är.

Vi har en vårdkris där sjuksköterskor säger upp sig på löpande band för att de inte orkar mer[6], polisen har haft en kris sedan de fick sin destruktiva rikspolischef Dan Eliasson, som väldigt effektivt förstör den svenska polisen. Enligt Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström, är polisen i sönderfall[7]. Statsministern menar tvärtemot att det inte finns någon kris inom polisen[8], så att någon lever i en parallell verklighet framkommer mycket tydligt. Flyktingkrisen är i alla fall uppenbar och visade under 2015 hur dåligt förberedda Sverige var på att ta emot 163 000 människor på relativt kort tid.

Kort sagt – Sverige befinner sig mer eller mindre i kris och ingen tar sitt ansvar och gör något åt det[9]. I tillägg till ovan nämnda kriser upplever vårt samhälle hur våld, våldtäkter, mord, rån och misshandel ökat, och trots rapporteringar kring detta bortförklaras dessa allvarliga brott lika enkelt som många våldtäktsmän frias på de mest absurda sätt. Sverige framstår som ett paradis för kriminella och lyckosökare, och det bör det sätta stopp för.

I Uppsala igår utsattes en 21-årig kvinna för en gruppvåldtäkt där övergreppet direktsändes på Facebook[10]. Nyligen utsatte flera ensamkommande afghanska ungdomar en 15-årig pojke för våldtäkt, och även här filmade de sina handlingar. Detta händer hela tiden i Sverige över hela landet, men trots detta sitter det verklighetsförnekare och säger att Sverige har blivit tryggare och att de som påpekar dessa brott är främlingsfientliga och rasister.

Sverige håller på att förblöda mitt framför våra ögon och regering och myndigheter tillåter det hända. Är det inte dags för svenske att skaka av sig sin fega neutralitet och ta ställning för sitt land och de värderingar vi så gärna skryter av att vi har?

Att det i Sverige idag parallellt med kriserna pågår en islamisering tycks inte bekymra så väldigt många verkar det som, även bland kristna. Tvärtom kan det se ut som att en hel del av de som propagerar för öppna gränser och fri invandring även applåderar förändringar som muslimer sakta men säkert kräver i Sverige, bland annat att det skall vara separata badtider för män och kvinnor.

Sverige har blivit så tolerant gentemot det mesta, även islam. De krav som över tid ställs på det svenska samhället från olika islamiska intressegrupper gör att myndigheter och delar av det svenska folket sakta men säkert tragiskt nog börjat förakta och håna det vi kallar svenskt. Det svenska skall bortförklaras, förminskas och till och med föraktas, men förr eller senare slår detta självförakt tillbaka med all kraft.

Lustigt nog har Mona Sahlin sagt nästan exakt samma sak. När hon var integrationsminister frågade turkiska ungdomsförbundets tidskrift Euroturk vad som är svensk kultur. Hon svarade: ”Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ’töntiga’ saker”.[11]

Svensk feghet spelar islamisterna i händerna och stoppas inte denna destruktiva utveckling ger vi sakta men säkert bort vårt land till destruktiva krafter som garanterat kommer se till att vi förlorar mer än bara vårt land.

För en tid tillbaka läste jag att någon sagt att Sverige kommer bli det första landet inom EU att falla för islam för att vi är så naiva och toleranta. Låt det aldrig någonsin hända.

Aletheia har sökt Uppsalapolisens presstalesman, Christer Nordström, och ställt en del frågor kring delar av ovanstående.

Andréas Glandberger

 

 

 

 

 

 

 

 

Källor

[1] https://www.youtube.com/watch?v=rjand84BBKM

[2] https://www.youtube.com/watch?v=IO1aPYD6ofo

[3] http://nyheteridag.se/har-ar-hemliga-krissamtalet-som-avslojar-att-svt-morkade-inslag-om-rinkeby/

[4] http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2016/2016-01-01-Nastan-163-000-manniskor-sokte-asyl-i-Sverige-2015.html

[5] http://www.svd.se/55-no-go-zoner-i-sverige

[6] http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sjukskoterskor-har-fatt-nog-sager-upp-sig

[7] http://www.unt.se/nyheter/uppsala/christer-nordstrom-polisen-ar-i-sonderfall-4353576.aspx

http://www.unt.se/nyheter/uppsala/uppsalapolisens-oppna-brev-till-rikspolischef-dan-eliasson-4514251.aspx

[8] http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-ingen-poliskris

[9] http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ingen-vill-ta-ansvar-for-sveriges-kriser/

[10] http://www.unt.se/nyheter/uppsala/sag-valdtakten-larmade-polis-4513638.aspx

[11] http://www.svd.se/hur-svensk-kultur-reducerades-till-gnall

=>
20

Ämne: OPINION & DEBATT

Nyckelord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?