Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Chip i handen kan ersätta vanliga SJ-biljetter

(Bild: Skärmdump – dinapengar.se)

SJ satsar på inopererade biljetter. Ett chip i handen visar dina resehandlingar. – Mellan 1 500 och 2 000 svenskar har det här chippet nu, och flera är våra stamkunder. Jag har själv ett, säger Stephan Ray, presskommunikatör på SJ.

Nej, detta är inget dåligt skämt. Nyheten publicerades den 18/5 på dinapengar.se, en sajt som drivs av Expressen och Dagens Insdustri.

Vidare berättar sajten:

Chippet är inte större än ett riskorn och skjuts in med en speciell kanyl.

Vanligast placering är under huden mellan tummen och pekfingret, alternativt på sidan av handflatan nedanför lillfingret (tänk: ”karateslag”).

– Det varken känns eller syns när det sitter på plats. Man märker inte av det, säger Stephan Ray.

Chippet testas just nu av några av SJ:s stamkunder. Mellan 1500 och 2 000 svenskar har chip i handen, det är i den här gruppen biljettfunktionen hos SJ lagts till.

– Det var resenärer som redan hade chip i handen som frågade om det gick att lägga in biljetten i det också. Och eftersom vi har tekniken så gjorde vi det, säger Stephan Ray…

…En av de stora fördelarna med den kroppsnära biljetten är att den aldrig går att tappa bort och att den fungerar även om resenärens mobiltelefon laddat ur. – Det är en form av piercing som inte är värre än att ha en ring i örat, säger SJ-chefen Crister Fritzson till Sydsvenskan som var först med att rapportera om chipet.

Bibeltroende över hela Sverige kommer givetvis att bli påminda om Uppenbarelseboken 13:14-18:

Och det förför jordens invånare med de tecken som det fått rätt att göra i odjurets åsyn. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen. Och det fick rätt att ge livsande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade.

Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.

Ett svenskt bolag har under flera år jobbat med denna typ av chip med målsättningen att använda det till mer än SJ-biljetter. Målet är solklart: Ett kontantlöst samhälle och ett chip som går att använda till precis allt. Resor, betalningar, gym, låsanordningar på byggnader etcetera.


I USA utvecklas samma chip av företaget Lucent technologies, nyligen uppköpt av finska Nokia. Bolaget ligger på 666 5th Avenue i New York.  Denna byggnad ägs i sin tur av Jarod Kushner, Donald Trumps svärson.=>
20

Ämne: Ändens tid, INRIKES, NYHETER, TRADITION & TEOLOGI, UTRIKES

Nyckelord: , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?