Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Anställd på CNN erkänner häxjakt mot Trump v.g. rysslandsspåret

Bild: CNN’s CEO, Jeff Zucker, avslöjad av sin egen producent.

David har ännu en gång slagit till mot Goliat. Den lilla alternativa nyhetskanalen ’Project Veritas’ som under förra året avslöjade hur Demokrater anlitade huliganer att förstöra Trumps kampanj, kommer nu med nya avslöjanden.

Precis som förra gången, uppbackat med hemlig ljud och bildupptagning för att styrka storyn.

I nedan kortare version av inspelningarna avslöjar en av CNN’s egna producenter att det mesta av rysslandsspåret mot Trump är ’bullshit’. Att Trump har anledning att uppleva detta som en häxjakt, och att de egentligen inte har något konkret bevis för rapporteringen om Trump-administrationens koppling till Ryssland.

Den CNN anställde (John Bonifield) stannar inte där. Han berättar hur CNN’s journalistkår efter bara en och en halv dags rapportering kring USA’s avhopp av klimatavtalet, fick följande tydliga order av CNN’s VD Jeff Zucker:

– Bra jobbat med nyheten om klimatavtalet.  Nu återgår vi till rysslandsspåret!

CNN’s John Bonifield går sedan vidare att erkänna att allt handlar om tittare. Allt är business.

– Allt vi lärde oss under vår utbildning om etiska riktlinjer är ju gulligt. Jättegulligt. Men detta handlar om business.

Med tanke på hur mycket den lata svenska journalistkåren inhämtar från ledande amerikanska kanaler som CNN och andra vänsterliberala medier som Washington Post, New York Times med flera, är denna typ av avslöjanden skrämmande.

Det styrker alternativa mediers relevans och behovet av att granska de som säger sig granska.

Avslöjandet kommer bara dagarna efter CNN avskedat flera reportrar som publicerat uppenbara fake news om en koppling mellan republikanen Anthony Scaramucci och Ryssland.

Även anrika (vänster)tidningen New York Times har sina egna bekymmer. I dagarna framkom det att den före detta konservativa presidentkandidaten, Sarah Palin, stämmer tidningen för förtal då hon felaktigt kopplats till den så kallade Giffords skjutningen.

Att en av Demokraternas viktigaste nyhetskanaler nu skakar i grunden är dock inget som president Trump sörjer över. Han har i omgångar anklagat kanalen för att sprida falska nyheter och propaganda.

Här i Sverige har vi liknande problem med politiskt motiverad journalistik. I allra högsta grad i Public Service, vars journalistkår domineras av vänstersympatisörer.  Vi har förhoppningsvis kommit något längre i det att det sista åren börjat dyka upp en och annan journalist som insett problematiken med att agera propagandaorgan för makteliten. Än är det långt kvar och även här behöver vi en rad alternativa nyhetskanaler för att finna balans i rapporteringen.

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

 

 

Relaterat:

Sarah Palin sues NY Times over editorial tying her to Giffords shooting

Mer om ’Projects Veritas’ visioner om att granska MSM

The Guardian: ’Fake news’: Trump tweets glee as three CNN journalists resign over Russia story

Fox News: The very real consequences of ’fake news’

 

=>
20

Ämne: Mediekritik, NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?