Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Till dig som undrar över höstens valutgång

Sverige upphörde att vara en demokrati förra valet när Alliansens sandlådepolitiker lät S skapa en minoritetsregering med Mp och V (DÖ). Svenska folket röstade borgerligt, men fick en vänsterregering pga Alliansens beröringsskräck mot SD.

Sverige har redan talat: Vi vill ha ordning på våra gränser precis som Norge, Finland och Danmark (se bl.a. Sd’s opinionssiffror).

Så vad kommer hända i höst?

Jo, SD går kraftfullt framåt, men fega Alliansen vågar inte dra nytta av detta och bilda regering igen.

Löfvén pallar inte med (och har troligtvis inte stöd för det heller) en mandatperiod till med griniga och alltid sura Sjöstedt och knäppgökarna Mp utan bildar istället regering med Mp, förrädarna C och L.

Kvar blir M, Kd och Sd som oppositionspartier och V på vänsterkanten…. Eventuellt åker KD ut helt och hållet, och hamnar i utkanten av Svensk politik tillsammans med rödstrumporna Fi och andra småpartier som AFS, Piratpartiet, MS (Medborgerlig Samling) och KvP (Kristna Värdepartiet).

KvP skulle möjligtvis kunna inleda något slags samarbete med KD ungefär som Centern gjorde med KD en gång i tiden och hjälpte Affe in i riksdagen, men det är föga troligt då KvP antagligen är en av många anledningar (långt ifrån enda!) KD åker ut.

Ja, nu vet ni i förväg hur det går vänner. Bara att börja förbereda en utlandsflytt eller förbereda er på 4 år till av politiskt mörker och nya attacker på det lilla som finns kvar av vårt kristna kulturarv.

Ledsen, men hur man än röstar går det åt skogen för Sverige i höst, om inget mirakel sker. Inget visar dock på att Alliansen lärt sig av de fyra år som gått och är redo att kliva ur sandlådan.

Hellre fortsätta skvätta sand på Jimmie Åkesson och leta efter sina nappar, än att regera Sverige och återställa den rödgröna regeringens alla knäppa beslut…

Men vi får den regering vi förtjänar.

/Daniel, Arkansas – USA

=>
20

Ämne: INRIKES, Mediebevakning, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?