Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Lars Enarson om demokrati, globalism & diktatur

Efter ett tips av en facebook-vän Stefan J, lyssnade jag igenom detta klipp idag. Få predikanter i Sverige intresserar mig nuförtiden, då många är så pass likformade, samt både politiskt och religiöst korrekta. Min relation till Enarson har emellanåt varit något komplicerad under åren jag var som mest aktiv i den så kallade ’Messianska rörelsen’.

Trots detta anser jag innehållet i nedan klipp vara ett andligt nödrop, värt att sprida inom en så ofta slumrande svensk kristenhet. Du behöver inte ’köpa’ allt rakt av, men alla som önskar leva som ’väckelsekristna’ bör pröva dylika budskap enligt Paulus egen uppmaning om profetiskt tilltal, samt behålla det goda.

Klippet är faktafyllt och uppskakande för den som är öppen för att låta sig väckas ur en andlig, social, medial och politisk slummer. (Mer av Enarson finner du här)

Enarsons egen beskrivning av innehållet:

En agenda presenterades i FN 2015 av bl a påven och president Obama med målsättning att senast år 2030 kontrollera livets alla områden för ”en hållbar framtid” för ”mänsklighetens bästa”. Sverige har ställt sig i spetsen och många är inblandade: Svenska missionsrådet, KFUM, Frälsningsarmén, Diakonia, RFSU, Justitia et Pax, Svenska muslimer för fred och rättvisa, Bahâi, m fl. Aldrig har bönenöden för Sverige varit större.

Gud har en helt annan plan för Sverige, både individuellt och nationellt, och det måste församlingen i Sverige börja förkunna med stor frimodighet. Vi uppmanar var och en att varje dag använda minst 7 minuter på knä inför Gud i ivrig, hängiven bön för vårt land utifrån Fader Vår! Många har gett upp när det gäller Sverige. Men med Gud är allting möjligt!

 

Uppdatering 2018-10-24:

Sandor Nemeth, pastor för en 70 000 medlemmar stor församling i Budapest är inne på samma spår som Enarson.

”Liberala, globalistiska krafter inom EU straffar de länder som vill hålla fast vid nationalism och sitt kristna arv.”

Vidare;

”Om inte ett mirakel inträffar kommer vi att bli ögonvittnen till födelsen av ett världsherravälde”, skriver han.

Mer om detta i tidningen Världen idag.

=>
20

Ämne: Ändens tid, Konspirationsteorier i bibelns ljus, Nya Ekumeniken, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?