Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Den underjordiska kyrkan i Iran

Jag fick ett tips från Daniela Persin, ledare i tv-kanalen Himlen TV7 om en dokumentär om den underjordiska kyrkan i Iran. Så här skriver hon om filmen:

Den här dokumentärfilmen om den världens snabbast växande församling mitt under svår förföljelse i Iran. Dessa kristna har så mycket att lära oss. Dokumentären grep faktiskt tag i mig och dess många starka budskap har levt kvar hos mig i månader efter att jag såg den första gången och jag var bara tvungen att få den på kanalen så att den kunde spridas även här i Sverige med svensk textning. Så här är den nu, se den och sprid gärna ordet vidare!

I ingressen till filmen läser man följande om filmen:

Den underjordiska kyrkan i Iran är världens snabbast växande församling. Långt från kyrkobyggnader och samfund växer en våg av nya lärjungar fram som älskar Jesus och det judiska folket.Irans regim har en aggressiv hållning mot Israel och väst men i det fördolda lämnar stora skaror iranier islam och bekänner i stället judarnas Messias som sin Herre och Kung. De vågar livet i förföljelsen och lever för Herrens återkomst och det eviga livet med Honom. Vad kan de lära församlingen i väst och vilken blir deras roll i den yttersta tiden?

=>
20

Ämne: OPINION & DEBATT

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?